Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul studiu relevă că persoanele care se infectează cu SARS-COV-2 au anticorpi cel mult 12 luni: Vaccinul dă o imunitate mai bună

Pinterest
Covid bani

Anticorpii generaţi ca răspuns la o infecţie cu SARS-CoV-2 durează între şase şi 12 luni după contagiere, protejează împotriva diferitelor variante care circulă şi cresc după vaccinare, relatează EFE.

Este rezultatul unui studiu, realizat de o echipă internaţională de cercetători condusă de americanul Michel Nussenzweig, şef al Laboratorului de Imunologie Molecular al Universităţii Rockefeller şi cercetător la Institutul Medical Howard Hughes, ale cărui rezultate au fost publicate luni de revista Nature.

Cercetătorii au descoperit că anticorpii continuă să evolueze timp de între 6 şi 12 luni, iar aceştia cresc atunci când o persoană care a trecut prin boală se vaccinează. Concluziile lor au fost că imunitatea împotriva COVID-19 ar putea fi astfel mai durabilă, scrie agerpres.ro.

Michel Nussenzweig şi echipa sa au analizat mostre de sânge de la 63 de persoane care anul trecut au avut COVID-19.

Dintre acestea, 26 au primit deja cel puţin o doză dintre vaccinurile de la Moderna sau Pfizer-BioNTech. Ei au verificat că după o perioadă de între 6 şi 12 luni anticorpii produşi au crescut atât ca număr cât şi ca forţă.

Ulterior, când persoanele respective au fost vaccinate, organismele lor au produs anticorpi "cu o înaltă eficienţă" împotriva diferitelor variante de SARS-CoV-2 care circulă. La un an după infectare, activitatea neutralizatoare împotriva tuturor formelor ale virusului incluse în acest studiu era mai mică la persoanele care nu erau vaccinate, comparativ cu cele care se imunizaseră.

Rezultatele studiului arată astfel că vaccinarea sporeşte imunitatea celor care au suferit de COVID-19.

Cercetătorii au precizat că, dacă celulele evoluează în mod similar la persoanele vaccinate care nu au făcut boala, un vaccin de "întărire" programat în mod adecvat ar putea fi de asemenea capabil să genereze o imunitate protectoare împotriva variantelor noului coronavirus aflate în circulaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.