Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULUITOR De ce nu-l poate aresta DNA pe Viorel Hrebenciuc

viorel hrebenciuc

Viorel Hrebenciuc nu mai este deputat, așadar nu mai are imunitate. DNA a cerut, când liderul PSD era parlamentar, arestarea sa preventivă, însă acum nu o poate pune în aplicare. Motivul este HALUCINANT: demisia lui Hrebenciuc din Camera Deputaților nu a fost publicată în Monitorul Oficial!

Luni seara a fost publicată în Monitorul Oficial hotărârea privind alegerea unui nou vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, dar nu şi faptul că Viorel Hrebenciuc şi-a dat demisia din această funcţie. Asta după ce deputaţii au aprobat luni demisia liderului PSD care, teoretic, acum se poate pune la dispoziţia DNA pentru a fi anchetat în dosarul „Retrocedărilor”.

Camera Deputaţilor a luat act, în şedinţa de luni, de demisia înaintată de deputatul PSD Viorel Hrebenciuc. Această decizie urma să fie publicată în Monitorul Oficial, după care Hrebenciuc putea fi reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, aşa cum aceştia au anunţat că au în intenţie. Cu toate acestea, în Monitor nu a fost publicată decât hotărârea privind alegerea unui nou vicepreşedinte al Camerei.

Valeriu Zgonea a anunţat că va trimite, în cursul acestei zile, o adresă la Ministrul Justiţiei în care îl informează că Viorel Hrebenciuc nu mai este deputat, iar Ministerul Justiţiei trimite la Monitorul Oficial, Hrebenciuc putând fi la dispoziţia justiţiei imediat ce se publică demisia în MO.

Secretarul Camerei Ion Ciolacu a adăugat că numai Ministerul Justiţiei poate să trimită demisia spre publicare la Monitorul Oficial.  „Noul Statut al deputaţilor prevede că nu se mai votează actul de demisie, este un act unilateral. În acest moment domnul preşedinte Valeriu Zgonea a solicitat Biroului Permanent să scrie o adresă Ministerului Justiţiei în care îl informează că Viorel Hrebenicuc nu mai este deputat şi dânşii pot să înceapă să-l trimită la Monitorul Oficial. Domnul Hrebenciuc poate fi reţinut în momentul în care va apărea demisia în Monitorul Oficial. Domnul Zgonea va semna o adresă către Ministerul Justiţiei, cred că în seara aceasta va fi publicată în Monitorul oficial”, a mai spus Ciolacu, scrie adevarul.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.