Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UMF Iași exclude studenți străini din cauza propriei incompetențe

s560x316_Dragos-Pieptu[1]

Peste 100 de străini înscriși la Universitatea de Medicină și Farmacie Iași au văzut cum admiterea lor este anulată fără explicații. Marocul a contactat Ambasada României pentru a-și exprima nemulțmirea .

Pe 15 octombrie UMF Iași a publicat o listă cu 45 de studenți străini admiși. Asta după ce aceeași universitate publicase o lista cu 166 de nume admise. Dintre studenții care s-au văzut excluși peste noapte, unii plătiseră deja taxe de înmatriculare.

Universitatea recunoaște existența unei erori proprii:

„Universitatea de Medicina și Farmacie a sistat întreg procesul de înmatriculare a studenților pentru programele de studiu în engleza, franceza și română pe cont propriu valutar, în urma unei erori care a viciat clasamentul final al candidaților.”

A fost creată o Comisie care să ancheteze situația și să identifice vinovații. De asemenea, UMF a a obținut o derogare care să îi permită prelugirea procesului de admitere și a promis că va ține cursuri de recuperare

Mbarka Bouaida, ministru delegat în cadrul Ministerului Marocan al Afacerilor Externe, s-a întâlnit cu ambasadoarea României, Simona Mariana Ioan. Bouaida acuză UMF de modificări suucesive și nejustificate ale procedurii de admitere și se teme că studenții vor pierde un an de studii deoarece nu se mai pot înscrie în alte instituții de studiu,

Sursa foto: Bună Ziua Iași

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.