Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un actor din Grecia a provocat anularea unui spectacol după ce a refuzat să joace doar pentru spectatori vaccinaţi

tanea.gr
Aris Servetalis

Un actor grec a provocat anularea spectacolului "Rinocerii", pus în scenă la Atena după piesa omonimă scrisă de Eugen Ionescu, întrucât a refuzat să joace doar în faţa unor spectatori vaccinaţi, atrăgând în egală măsură critici şi laude, pe fondul creşterii numărului cazurilor de COVID-19 în Grecia, informează Reuters.

Cazurile de COVID-19 din Grecia au atins niveluri record în această lună şi au determinat Guvernul elen să impună în această săptămână noi restricţii privind participarea persoanelor nevaccinate la viaţa publică, interzicându-le accesul în spaţiile închise, inclusiv în restaurante, teatre, cinematografe şi săli de sport.

Grecia a vaccinat cu schemă completă circa 62% din populaţia sa de 11 milioane de locuitori, un procent mai mic decât media europeană de 67%. Autorităţile de la Atena speră că noile restricţii îi vor determina pe rezidenţi să se vaccineze.

Aris Servetalis, un popular actor elen care interpreta rolul principal în spectacolul de teatru absurd "Rinocerii", adaptat după piesa omonimă scrisă de Eugen Ionescu în 1959, a anunţat printr-un mesaj publicat marţi seară pe Instagram că se retrage din această producţie. Reprezentanţii Teatrului Kivotos din Atena au spus că spectacolul este amânat pe termen nedefinit.

"Nu pot să sprijin segregarea oamenilor impusă de noile restricţii", a declarat Aris Servetalis, care şi-a exprimat în trecut scepticismul faţă de eficienţa vaccinurilor anti-COVID-19. "Suntem o societate de indivizi, nu o turmă împărţită între vaccinaţi şi nevaccinaţi", a adăugat actorul grec.

Decizia lui a declanşat o veritabilă furtună de critici în industria de divertisment, grav afectată de lunile de lockdown impuse din cauza pandemiei de coronavirus şi care suferise deja foarte mult în anii crizei economice.

"Sunt şocat", a declarat Spyros Bibilas, preşedintele Asociaţiei Actorilor Greci. "Nu mă aşteptam ca un actor să oprească un întreg spectacol, ignorând faptul că şi alte persoane lucrează în acel show. Mi se pare ceva inacceptabil", a adăugat el, informează Agerpres.ro.

Ministrul grec al Dezvoltării, Adonis Georgiadis, şi-a exprimat la rândul său consternarea pe Twitter: "Este oare un motiv justificat să îşi lase colegii fără un loc de muncă doar pentru că lucrurile nu merg în ţară aşa cum vrea el?".

În pofida acestor critici, mii de greci l-au felicitat pe reţelele de socializare pe Aris Servatalis, supranumit de mai multe companii mass-media "eroul antivacciniştilor". Proteste ale persoanelor care se opun vaccinării au atras mii de participanţi în vara acestui an în Grecia.

"Era şi timpul ca cineva să spună 'Nu'. Mă înclin în faţa etosului şi integrităţii tale", a scris un utilizator al reţelei de socializare Instagram, comentând mesajul publicat de actorul antivaccinist.

În spectacolul "Rinocerii", Aris Servetalis joacă personajul principal Berenger, singurul locuitor dintr-un oraş provincial francez care nu se transformă în rinocer. Eugen Ionescu, pionier al teatrului absurd, a spus că "Rinocerii" este o piesă anti-nazistă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.