Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un adolescent de 16 ani, suedez, urmărit internațional pentru omor și specializat în atacuri cu bombă, a fost săltat de poliția din România

Brigada Rutiera Bucuresti
politia rutiera masina duster

Un tânăr suedez de 16 ani, urmărit internațional pentru omor și vătămare corporală gravă, a fost prins în România. Tânărul ar fi parte a unui grup infracțional suedez, specializat în omoruri și atacuri cu bombă. Polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri, în urma unei operațiuni ENFAST declanșată la solicitarea autorităților judiciare din Suedia, au prins un tânăr, de 16 ani, cetățean suedez, urmărit internațional pentru omor și vătămare corporală gravă.

Pe numele acestuia, la data de 6 februarie 2024, autoritățile judiciare din Suedia au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea infracțiunilor de omor și vătămare corporală gravă.

Din cercetări a reieșit că tânărul ar fi parte a unui grup infracțional suedez, care ar avea preocupări în comiterea de omoruri și atacuri cu bomba. Acestea ar avea legătură cu traficul de droguri în regiunea de Nord a Europei, precum și în spațiul internațional.

Totodată, tânărul de 16 ani este cercetat pentru implicarea în angajarea unor criminali care ar lucra pentru una dintre grupările vinovate de comiterea a diferite omoruri la comandă, conform IGPR.

Adolescentul a fost prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus măsura preventivă a reținerii, ulterior, aceasta fiind prezentată instanței, care a luat măsura arestării preventive, pentru 15 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.