Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un adolescent ucrainean implicat în contrabandă cu ţigări, reţinut de poliţişti la frontieră

tigari contrabanda

Ţigări de contrabandă provenite din Ucraina, în valoare totală de aproape 100.000 de lei, au fost confiscate de poliţiştii de frontieră maramureşeni, iar un adolescent ucrainean a fost reţinut, a informat joi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, printr-un comunicat, potrivit Agerpres.

Conform sursei menţionate, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului au observat mai multe persoane care transportau de la malul râului Tisa către interiorul ţării colete cu ţigări.

"Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea bărbaţilor efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care aceştia au abandonat coletele şi s-au îndreptat spre teritoriul statului vecin. În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră au reţinut o persoană, cetăţean ucrainean în vârstă de 15 ani, iar celelalte persoane s-au retras pe teritoriul ucrainean. Au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin despre eveniment", reiese din comunicat.

La faţa locului au fost descoperite opt colete cu ţigări, în valoare totală de 59.000 lei.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, un alt echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului a depistat în apropierea frontierei de stat două persoane care transportau baxuri cu ţigări.

"Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale pentru reţinerea acestora, însă persoanele în cauză nu s-au supus încercând să fugă, drept urmare colegii noştri au executat două focuri de avertisment în plan vertical. Nici de această dată bărbaţii nu s-au supus somaţiilor, abandonând coletele şi retrăgându-se pe teritoriul ucrainean. Imediat au fost informate autorităţile ucrainene concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei. Astfel, au fost descoperite patru colete care conţineau cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 23.300 lei", potrivit sursei citate.

De asemenea, poliţiştii Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina (judeţul Suceava) au descoperit în apropierea frontierei de stat trei colete care conţineau cantitatea de 1.500 de pachete, în valoare de 17.500 lei, ţigările fiind confiscate.

Poliţiştii fac verificări, în cauzele menţionate, pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.