Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un aeroport a fost ÎNCHIS, din cauza zăpezii: Niciun avion nu mai poate decola sau ateriza - UPDATE Aeroportul a fost redeschis

avion zapada

UPDATE

Traficul pe Aeroportul din Timişoara a fost reluat, după ce, sâmbătă dimineaţa, fusese suspendat între orele 8:20 şi 10:00, pentru realizarea lucrărilor de deszăpezire.

Biroul Relaţii Publice al aeroportului precizează însă, că traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă şi este posibil ca mai multe curse să înregistreze întârzieri pe parcursul zilei.

"Căderile masive de zăpadă, vizibilitatea redusă şi vântul anunţate au afectat orarul zborurilor la Aeroportul Timişoara. Reprezentanţii aeroportului au luat decizia de a suspenda traficul între orele 8:20 şi 10:00, pentru realizarea lucrărilor de deszăpezire la pistă, platformă (zona de parcare aeronave) şi căile de rulare, astfel încât, decolările şi aterizările să se realizeze în siguranţă. S-au făcut intervenţii în ciuda ninsorii constante, astfel încât aeronavele să poată decola şi ateriza. Suplimentar, înainte de decolare, toate aeronavele sunt degivrate pentru înlăturarea zăpezii depusă pe fuselaj", adaugă sursa citată.

Codul Portocaliu de ninsori abundente şi viscol este valabil până duminică, 16 decembrie, ora 18:00.

Știrea inițială

Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara a fost închis temporar, sâmbătă dimineaţă, din cauza căderilor abundente de zăpadă, pentru a fi curăţată pista. Mai multe zboruri au fost anulate în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional "Traian Vuia” din Timişoara, din cauza căderilor de zăpadă abundente, aeroportul este închis temporar, până în jurul orei 10.30, pentru curăţarea pistei.

Citește și: Băsescu le da o lovitură de proporții! Liderii Opoziției sunt în corzi

Operaţiunea se va face în etape, scrie news.ro.

În acest interval nu sunt programate zboruri.

Citește și: Emil Boc a fost audiat! Despre ce dosar este vorba

De asemenea, reprezentanţii aeroportului atrag atenţia că este posibil să mai întârzie, pe parcursul zilei, curse aeriene, între care una de Tel Aviv.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza ninsorii, aeroportul a fost închis mai multe ore, deoarece a fost nevoie de curăţarea zăpezii de pe pista de 3.500 de metri, astfel că au fost anulate zboruri de Bucureşti.

Citește și: Olguța, dezvăluire de proporții! De cine a fost blocată legea pensiilor

Judeţul Timiş se află, de sâmbătă de la ora 6.00 şi până duminică la ora 12.00, sub Cod portocaliu de ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă şi viscol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.