Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un afgan de 22 de ani a fost condamnat la închisoare pe viaţă după ce a atacat şapte persoane în Suedia

projektsanning.com
Vetlanda

Un afgan de 22 de ani a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă pentru tentative de crime în Suedia, după ce a atacat şapte persoane cu un cuţit în martie în orăşelul Vetlanda, a anunţat justiţia, relatează AFP.

Tribunalul din Eksjo (sud) a estimat că "este clar" că acuzatul şi-a dat seama la momentul faptelor "de riscul ca rănile cu cuţitul produse reclamanţilor să fie mortale", găsindu-l vinovat de şapte tentative de crimă, potrivit verdictului consultat de AFP.

În după-amiaza zilei de 3 martie, poliţia a primit mai multe apeluri care au anunţat că un bărbat a înjunghiat mai multe persoanei în centrul Vetlandei, mic oraş cu 13.000 de locuitori din sudul Suediei.

Şapte bărbaţi cu vârste cuprinse între 35 şi 75 de ani au fost răniţi, patru fiind în stare critică. Un mobil terorist al atacului, avut în vedere pentru o perioadă, a fost exclus.

În timpul procesului, acuzatul a afirmat că a suferit episoade de tulburări mentale şi spune că îşi aminteşte numai de trei atacuri. Dar el nu "a contestat desfăşurarea faptelor aşa cum a fost prezentată de reclamanţi şi a acceptat-o", a precizat tribunalul.

Potrivit inculpatului, afirmaţiile unui necunoscut care nega existenţa lui Dumnezeu l-au făcut să se întoarcă acasă, să se înarmeze cu un cuţit şi să comită atacul sângeros.

Procesul a fost suspendat la începutul lui iulie pentru a realiza o expertiză psihologică asupra stării mentale a inculpatului, dar aceasta a ajuns la concluzia că "faptele reproşate nu au fost comise sub influenţa unei grave tulburări psihiatrice".

Niciuna dintre victime nu avea vreo legătură cu atacatorul, care pare să le fi ales la întâmplare.

Acesta a primit o condamnare pe viaţă şi va trebui să plătească daune victimelor.

În practică, o pedeapsă la închisoare pe viaţă durează în medie 16 ani în această ţară nordică, potrivit administraţiei penitenciare suedeze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.