Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un aliat al lui Navalnîi, condamnat la nouă ani de închisoare pentru extremism

judecator justitie

Fostul coordonator al filialei de campanie din Barnaul (Siberia) a criticului Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a fost condamnat la nouă ani de închisoare în Rusia pentru participare la o "comunitate extremistă", a anunţat luni echipa lui Navalnîi pe Telegram, afirmând că Vadim Ostanin a desfăşurat doar o "muncă politică legală", potrivit Reuters., citată de Agerpres.

El a fost găsit vinovat şi de implicare într-un grup non-profit "a cărui activitate implică violenţă împotriva cetăţenilor".

Ostanin a fost arestat în decembrie 2021 şi deţinut la Moscova înainte de a fi transferat la Barnaul, unde a fost judecat.

"La sosirea la Barnaul de la Moscova, fără explicaţii, am fost închis într-o celulă de izolare de aproximativ şase metri pătraţi, într-un subsol cu o fereastră acoperită de moloz", a scris Ostanin într-o scrisoare publicată de echipa lui Navalnîi.

"Aproximativ o săptămână mai târziu, celula a fost inundată cu apă până la glezne... În această celulă erau şobolani, furnici şi păianjeni", spune Ostanin.

Echipa lui Navalnîi susţine că anchetatorii au exercitat presiuni asupra acestuia pentru a-şi recunoaşte vinovăţia, dar el a refuzat.

Navalnîi, cel mai cunoscut critic al lui Putin, ispăşeşte o pedeapsă totală de 11 ani şi jumătate într-o colonie penitenciară pentru fraudă şi alte acuzaţii despre care el şi simpatizanţii săi susţin că au fost fabricate pentru a-l reduce la tăcere. Săptămâna trecută, procurorii ruşi au cerut unui tribunal să îl închidă pentru încă 20 de ani în cadrul unui nou proces penal pentru "extremism".

Luna trecută, o altă militantă din cadrul organizaţiei lui Navalnîi, Lilia Ceanîşeva, a fost condamnată la 7 ani şi jumătate de închisoare tot pentru "extremism". A

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.