Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un alpinist pakistanez în vârstă de 19 ani a devenit cea mai tânără persoană care a escaladat K2

mediafax.ro
Vârful K2

Un alpinist pakistanez în vârstă de 19 ani a devenit cea mai tânără persoană din lume care a escaladat K2, ce ocupă locul al doilea în topul celor mai înalte vârfuri muntoase de pe Terra, a anunţat marţi Clubul Alpin din Pakistan. Shehroze Kashif a ajuns în vârful acestui pisc montan ce are o înălţime de 8.611 metri, marţi, la ora locală 08:10, potrivit Reuters.

Kashif, care s-a apucat de alpinism în primii ani ai adolescenţei, a escaladat vârful Broad Peak, al 12-lea ca înălţime din lume, cu o altitudine de 8.047 de metri, la vârsta de 17 ani. În luna mai, a devenit cel mai tânăr pakistanez care a escaladat Everestul, cel mai înalt vârf din lume. El deţine de acum recordul pentru cea mai tânără persoană care a cucerit atât K2, cât şi Everest, potrivit agerpres.ro.

Mai mulţi tineri alpinişti din Pakistan s-au aflat pe K2 în ultimele zile. Sajid Ali Sadpara, care a devenit în 2019, pe când avea 20 de ani, cea mai tânără persoană care a escaladat K2, face parte dintr-o expediţie organizată pentru localizarea trupului tatălui lui, care a fost dat dispărut, alături de alţi doi alpinişti în luna februarie.

Luni, şerpaşii care fixau cordeline destinate alpiniştilor la circa 300 de metri sub un obstacol de pe ruta de escaladă au descoperit trupurile lui Muhammad Ali Sadpara din Pakistan, John Snorri din Islanda şi Juan Pablo Mohr din Chile. În aceeaşi zi, Samina Baig, de 30 de ani, a spus că renunţă la încercarea de a ajunge în vârful masivului din cauza condiţiilor periculoase. Baig a devenit cea mai tânără femeie care a escaladat Everestul în 2013.

Duminică noapte, trupul neînsufleţit al alpinistului scoţian Rick Allen, în vârstă de 68 de ani, a fost recuperat după ce a fost îngropat de o avalanşă în timp ce încerca să traverseze o nouă rută pe versantul sud-estic al K2.

La începutul acestei luni, Kim Hong-bin, un sportiv paralimpic din Coreea de Sud, în vârstă de 57 de ani, a dispărut după ce a căzut de pe Broad Peak aflat în apropiere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.