Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un alt avertizor asupra defectelor Boeing a murit: avea doar 45 de ani

Boeing
Boeing 787 Dreamliner

Un alt avertizor asupra defectelor Boeing a murit suspect: avea doar 45 de ani

Un denunțător care a acuzat un furnizor Boeing că ignoră defectele în producția 737 MAX a murit, a declarat familia acestuia și avocatul său, informează Al Jazeera.

Joshua Dean, un fost angajat al Spirit AeroSystems, care a pretins că a fost concediat ca răzbunare pentru că a evidențiat standardele laxe la uzina de producție a companiei din Wichita, Kansas (SUA), a murit marți după o boală bruscă, au spus mătușile și sora lui în postări pe rețelele de socializare.

Joshua Dean, fost auditor de calitate pentru Spirit AeroSystems, furnizor Boeing și unul dintre primii avertizori care a spus că managementul Spirit a ignorat defectele de fabricație ale 737 MAX.

Dean a depus mărturie într-un proces intentat de acționarii Spirit și a depus, de asemenea, o plângere la Administrația Federală a Aviației, în care susținea „abatere gravă a managementului superior privind calitatea liniei de producție Boeing 737” la Spirit.

Spirit l-a concediat pe Dean în aprilie 2023, iar acesta a depus o plângere la Departamentul Muncii, susținând că rezilierea sa a fost o represalie pentru ridicarea unor preocupări privind siguranța aviației.

Ce spune avocatul, familia și compania la care a lucrat

Avocatul lui Dean, Brian Knowles, a spus că moartea clientului său a fost o „pierdere pentru comunitatea aviației și pentru publicul zburător”. „A avut un curaj extraordinar de a susține ceea ce credea că este adevărat și corect și a ridicat probleme de calitate și siguranță. Companiile de aviație ar trebui să încurajeze și să-i stimuleze pe cei care ridică aceste preocupări. În caz contrar, siguranța și calitatea nu sunt cu adevărat prioritățile de top ale acestor companii”, a spus Knowles pentru Al Jazeera.

Spirit AeroSystems a spus că gândurile companiei sunt la familia sa.

„Această pierdere bruscă este o veste uluitoare aici, la Spirit și pentru cei dragi”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Al Jazeera.

Mama lui Dean a scris într-o postare pe Facebook luna trecută că fiul ei „lupta pentru viața lui” după ce a contractat pneumonie și a suferit un accident vascular cerebral în urma unei infecții cu MRSA.

Era remarcat „pentru un stil de viață sănătos”

Seattle Times, care a raportat pentru prima dată moartea sa, a spus că Dean avea 45 de ani și „era sănătos și era remarcat pentru un stil de viață sănătos”.

Moartea lui Dean survine la mai puțin de două luni după ce denunțătorul Boeing, John Barnett, a fost găsit mort din cauza a ceea ce autoritățile din Carolina de Sud au spus că este o aparentă rană auto-provocată prin împușcătură. Barnett, în vârstă de 62 de ani, se afla în mijlocul unei depoziții într-un proces împotriva Boeing, după ce a suferit represalii pentru că a dezvăluit probleme de siguranță cu Boeing 787 Dreamliner, potrivit avocaților săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.