Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un alt exemplar "The Black Album" al lui Prince, cel de-al şaselea din nouă existente a apărut în Canada

prince

Un alt exemplar "The Black Album" al lui Prince, cel de-al şaselea din nouă existente a apărut în Canada. Albumul ar fi fost lansat în 1987 ca "The Funk Bible", cel de-al 16-lea disc al artistului, scrie news.ro.

Cântăreţul a avut "o revelaţie spirituală" şi a cerut ca toate cele 500.000 de exemplare să fie distruse, spunând că melodiile sunt "malefice". Mai târziu a permis să fie lansat pe CD şi casetă, dar niciodată pe vinil, potrivit nme.com.

Cinci viniluri au apărut pe piaţa americană anul trecut - dintre care unul a fost vândut pentru 42.298 de dolari -, iar acum un altul în Canada, după ce un fost angajat de la fabrica de producţie a Columbia Records a păstrat un disc.

"În 1987 el lucra la fabrica de producţie a Columbia Records Canada", a explicat fostul vice-preşedinte executiv al Warner Bros şi vânzătorul de discuri rare de la Recordmecca, Jeff Gold. "Când "The Black Album" a fost imprimat iar când copiile au fost marcate să fie distruse el a păstrat una pentru el. Nu a realizat niciodată care era valoarea lui până când a citit despre redescoperirile vinilurilor în revista Rolling Stone şi m-a contactat".

Citește și: Mihai Constantinescu, desemnat coordonator general al agendei culturale pentru preşedinţia română a Consiliului European

Gold l-a ajutat pe proprietar să scoată la licitaţie vinilul pe Discogs pentru suma de 27.500 de dolari (20.600 de lire sterline).

Prince Rogers Nelson a murit la vârsta de 57 de ani, pe 21 aprilie 2016, în urma unei supradoze accidentale cu un analgezic deosebit de puternic, fentanil. Trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit în studioul lui de înregistrări Paisley Park din Chanhassen, un oraş din statul american Minnesota.

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără ”Little Red Corvette”, ”Let's Go Crazy”, ”When Doves Cry”, ”Cream” şi ”Get Off”.

Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi, în următoarele decenii, a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”.

Prince a câştigat şapte premii Grammy şi cele 39 de albume ale sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artistul a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, în 1985, cu single-ul ”Purple Rain”, de pe coloana sonoră a filmului omonim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.