Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un american a încercat să vândă tablouri de Basquiat şi Warhol false în valoare de 6 milioane de dolari

cotidianul.ro
muzeu expozitie tablouri

Un bărbat din Los Angeles a fost de acord să pledeze vinovat după ce a fost acuzat de fraudă cu obiecte de artă, el încercând să vândă tablouri de Andy Worhol şi Jean-Michel Basquiat false în valoare de 6 milioane de dolari, scrie The Guardian potrivit news.ro.

Philip Bennet Righter, 43 de ani, a vândut tablouri pe care a pretins că le-au realizat nume precum Warhol, Keith Haring şi Roy Lichtenstein, au anunţat marţi procurorii federali.

Potrivit unui rechizitoriu, Righter a achiziţionat tablouri false de pe eBay şi de pe alte site-uri şi le falsifica certificatele de autenticitate însoţitoare.

În august 2017, Richter a listat o lucrare pe care a pretins că a pictat-o Basquiat în 1983 şi a scris cuvântul "SAMO" în dreptul ei pe un site de vânzări de artă. Lucrarea s-a vândut pentru 50.000 de dolari.

Pictura a fost declarată fals în 2018 iar site-ul forţat să înapoieze întreaga sumă cumpărătorului.

Righter a admis că folosea lucrările falsificate ca garanţie pentru împrumuturi, precum şi pentru a elimina fraudulos declaraţiile privind impozitul pe venit.

În total, Righter a încercat să păcălească persoane şi organizaţii cu peste 6 milioane de dolari şi a provocat pierderi de cel puţin 758.265 de dolari. Declaraţiile sale frauduloase pentru impozitare au provocat pierderi pentru guvernul american de mai mult de 100.000 de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.