Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un american care voia să se alăture Statului Islamic a fost arestat de FBI

teroristi jihadisti statul islamic

Un american care intenţiona să se alăture organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria, via Iordania, a fost arestat de FBI împreună cu un complice, a anunţat sâmbătă Ministerul Justiţiei american, relatează duminică AFP.

Joseph Hassan Farrokh, un american în vârstă de 28 de ani, a fost arestat vineri pe un aeroport din Virginia (est) cu puţin timp înainte de a se îmbarca într-un avion cu destinaţia Chicago (nord-est) de unde intenţiona să plece către Amman, capitala Iordaniei, "cu destinaţia finală Siria", a precizat ministerul într-un comunicat.

Citește și: Traian Băsescu, pont ȘOCANT pentru DNA

Un presupus complice, Mahmoud Amin Mohamed Elhassan, un sudanez în vârstă de 25 de ani care dispunea de un permis de şedere în SUA, a fost de asemenea arestat după ce l-a condus pe Farrokh la aeroport.

Acesta din urma este acuzat de "încercare de a oferi sprijin şi mijloace materiale" Statului Islamic, o "organizaţie teroristă străină", se precizează în comunicat. Presupusul său complice este acuzat că "l-a ajutat şi susţinut".

Citește și: Transfer surpriză în partidul lui Traian Băsescu: Ce ”vedetă” a lăsat UNPR pentru MP

Farrokh, care intenţiona să se deplaseze în Siria încă din noiembrie, s-a întâlnit de mai multe ori cu persoane de contact "secrete cu scopul de a stabili detaliile" călătoriei sale în Siria, se mai spune în document.

Prima audiere este programată pentru 19 ianuarie. Cei doi bărbaţi, care sunt din Woodbridge, statul Virginia, riscă până la 20 de ani de închisoare fiecare dacă vor fi găsiţi vinovaţi, transmite agerpres.ro

Citește și: Klaus Iohannis nu se aștepta la asta: Cel mai diplomat atac la președinte! Îi crapă obrazul de rușine

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.