Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un american diagnosticat cu Ebola s-a vindecat

ebola-virus-2

Cameramanul NBC News diagnosticat cu virusul Ebola în timp ce lucra în Liberia s-a vindecat si va merge acasa miercuri, informeaza RIA Novosti.

'Tocmai am primit rezultatele. Trei zile consecutiv testele au iesit negative. Nu mai sunt bolnav de Ebola si ma simt binecuvântat. Am luptat si am învins, cu mult ajutor. Ma simt extraordinar', a anuntat pe Twitter fotoreporterul Ashoka Mukpo.
Un test de sânge de la Centrul SUA pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) a confirmat faptul ca barbatul nu mai este infectat cu virusul mortal, potrivit NBC News. Mukpo va putea sa se întoarca acasa miercuri în Rhode Island dupa ce a stat într-o unitate medicala din Nebraska pentru tratament din 6 octombrie.
Mukpo este unul dintre cei opt americani diagnosticati cu virusul Ebola pâna în prezent. Printre americanii infectati cu acest virus mortal se numara si Nina Pham, o asistenta din Dallas, care a contractat virusul în timp ce avea grija de un pacient cu Ebola, Thomas Eric Duncan, care a murit pe 8 octombrie. Starea asistentei Pham este considerata a fi buna, potrivit Institutului National de Sanatate.
Actuala epidemie de Ebola a izbucnit în sudul Guineei la începutul acestui an si s-a raspândit apoi în Liberia, Sierra Leone, Nigeria, Senegal, mai multe cazuri fiind semnalate si în afara Africii de Vest, inclusiv în Statele Unite. Conform ultimelor estimari ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), în total 9.000 de persoane au fost infectate cu virusul Ebola, dintre care 4.500 au murit.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.