Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un analist politic APRINDE disputa din PSD, înainte de Congres: 'Lui Dragnea îi este frică să-și depună mandatul'

Liviu Dragnea, recunoscut oficial premierul de facto al României

Stelian Tănase a comentat mișcările care au loc în PSD cu doar două zile înainte de Congresul partidului. Analistul politic a scris pe blog-ul său că lui "Dragnea îi este frică să-și depună mandatul, nu e sigur că va ieși cu bine. E sigur în schimb că va ieși tămbălău".

"Congresul PSD a căzut pe neașteptate. A fost decis de unul singur – de Liviu Dragnea care a zis supărat că vrea să își depună mandatul, să il judece partidul. Cum era de așteptat (Dragnea face des manevra asta cu răzgîndirea) Congresul se ține, dar despre depunerea mandatului nici vorbă. A renunțat spunînd că partidul are încredere în el !!! Dar nu a anulat congresul. Cu excepția funcției de lider suprem toate funcțiile se scot la mezat. Mane, tekel, fares! Lui Dragnea îi este frică să-și depună mandatul, nu e sigur că va ieși cu bine. E sigur în schimb că va ieși tămbălău. Va face o redistribuire a fotoliilor de la vîrf. Va rostogoli pe scări infidelii și va înălța în grad fideli.

Citește și: Alina Mungiu Pippidi, ieșire surprinzătoare: 'Liviu Dragnea a fost demonizat şi hărţuit de presa din România'

Cazanul PSD fierbe…Nu e așa de multă liniște cum ar vrea să dea impresia departamentul de imagine și propagandă. Întîi sunt grijile guvernării, atribuirea de fonduri, rivalitățile mai mari ca oricînd. Suntem la al treilea guvern PSD într-un an, iar promisiunile din campania electorală au fost uitate. Totuși grijile economiei și acoperirii bugetului sunt de neocolit. E de văzut cum se vor descurca miniștrii și liderii PSD. Cifrele sunt cifre. Si totuși! In ciuda optimismului oficial afișat, datorat celor 7 % rata de creștere – românii continuă să părăsească țara în masă. Pleacă pentru că au sentimentul că țara merge într-o direcție greșită din cauza proastei guvernări. Pe scurt România nu are viitor în ochii celor care pleacă. Dragnea și Dăncilă nu au abordat acest subiect nici măcar o dată.

Cele doua schimbări de guvern – Grindeanu și Tudose – au răscolit străfundurile PSD. Oricît de modest ai fi în orășelul tău poți să ajungi ministru mîine sub stindardul lui Dragnea – iute la mînie și cu bucuria rotațiilor de cadre. Dragnea iși alege colaboratori tot mai slabi, pentru că ii vrea neapărat sub nivelul lui. Vremea lui Năstase șef de promotie, a lui Geoană, ex ambsador la Washington si ministru de externe, a trecut in PSD. Se cauta semi-analfabeți, cu doctorate plagiate, absolventi la învațămint la distanta la universitaii periferice,cu diplome luate contracost, impostori. Liviu Dragnea a trecut pas cu pas de la eșalonul intîi, la doi, la trei. Acum e cam la al 5-lea eșalon. Aici își caută și alege colaboratorii în ultima vreme. D-le Dăncilă și Carmen Dan sunt așa ceva – Videle. La Congres vom avea încă un exemplu de antiselectie a liderilor. Vor apărea sigur figuri noi de la periferia partidului și a societatii românești.Cu acestea în preajmă Dragnea se simte ceva mai în siguranță.

Citește și: Dezvăluiri explozive despre ministrul Agriculturii: Petre Daea este dator la stat! 'Am un prieten care îmi urmărește datoriile'

Ultima chestiune. PSD e pe tobogan în sondaje…Congresul poate evita o discuție deschisa pe aceată temă. Dar stare de spirit a delegatilor va fi dominată de această cădere. Dragnea el insusi se afla la jumatate din cota PSD, sub 20%.Nu se alfa printre primele zece figuri de pe scena politica. Situatia pune alte paie pe foc în sala congresului…", a scris Stelian Tănase pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.