Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un angajat al Consulatului Statelor Unite la Istanbul, arestat pentru spionaj acum doi ani, rămâne în închisoare

cugetliber.ro
inchisoare

O instanță din Turcia a decis miercuri că un angajat al Consulatului Statelor Unite ale Americii la Istanbul, arestat acum doi ani pentru spionaj, va rămâne în închisoare până la următorul termen al procesului său, stabilit pentru luna decembrie, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Alexandru Cumpănașu, atac de ultimă oră la Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis: ‘Își pun coada pe spinare’

Metin Topuz, care lucra ca traducător în cadrul Consulatului, se află de aproape doi ani în arest. Următorul termen în procesul acestuia va avea loc pe 11 decembrie, a anunțat avocatul său, Halit Akalp.

Topuz este acuzat de spionaj și de legături cu rețeaua crelicului Fethullah Gulen, căruia i se atribuie complotul din 2016. Cu toate acestea, autoritățile de la Washington susțin că acesta este nevinovat.

Citește și: Dezastru! Şeful Transelectrica şi-a falsificat diploma de absolvire

Judecătorii au informat în repetate rânduri că doresc să mai audieze un martor în acest caz. În instanță Topuz a respins acuzațiile și a solicitat achitarea.

Avocații lui Metin Topuz au sesizat în luna ianuarie Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), iar Curtea a acceptat sesizarea, a informat un apropiat al lui Topuz.

Citește și: S-a aflat! Ce salariu are Mugur Isărescu

Administraţia de la Ankara îi atribuie clericului musulman turc Fethullah Gulen, care locuieşte în statul american Pennsylvania din 1999, organizarea complotului militar eşuat produs în Turcia pe 15 iulie 2016. Gulen a respins acuzaţiile.

În urma tentativei de lovitură de stat, peste 77.000 de persoane au fost arestate în Turcia, iar circa 150.000 de angajaţi din sectorul public au fost demişi în cadrul unor acţiuni de epurare a cadrelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.