Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un apropiat al lui Emmanuel Macron, ales la conducerea grupului parlamentar al Republique en Marche

CBC.ca
Emmanuel Macron

Richard Ferrand, un apropiat al preşedintelui francez Emmanuel Macron, a fost ales sâmbătă la conducerea grupului partidului prezidenţial La Republique en Marche (LREM) în Adunarea Naţională, informează DPA, conform agerpres.ro

Ferrand a fost numit ministru al coeziunii teritoriilor în guvernul iniţial, format imediat după alegerile prezidenţiale din mai. La începutul acestei săptămâni, preşedintele Macron i-ar fi cerut lui Ferrand să părăsească guvernul, în cadrul unei remanieri mai mari, surse de informaţie estimând că acest pas a fost făcut tocmai în ideea ca el să preia conducerea partidului parlamentar majoritar. 

Revista satirică Le Canard enchaîné a dezvăluit la sfârşitul lui mai că în 2011 organizaţia non-profit Mutuelles de Bretagne, condusă la acea dată de Richard Ferrand, a decis să închirieze localurile comerciale aparţinând companiei. La data remanierii, anturajul preşedintelui Macron a dat asigurări că Richard Ferrand nu este sancţionat pentru problemele sale cu justiţia, care a demarat o anchetă. 

Plecarea sa din guvern "nu este deloc legată de aceste afaceri", a insistat anturajul şefului statului. "Preşedintele doreşte ca Richard Ferrand să preia conducerea grupului, pentru că este un om de încredere şi eficient", a declarat aceaşi sursă. 

După victoria netă la parlamentare, mişcarea prezidenţială La République en Marche va fi cel mai mare grup din Adunarea Naţională, cu 308 deputaţi, printre care numeroşi novici. 

Parlamentar cu experienţă, Richard Ferrand, fost socialist care i s-a alăturat de la început lui Emmanuel Macron, a fost reales deputat în circumscripţia sa din Bretania cu peste 56% din voturi, în pofida afacerii care îl vizează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.