Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un atac israelian în Liban a vizat uciderea unui lider palestinian cu legături strânse cu Hamas, dar aceasta a supravieţuit

moroccoworldnews.com

O lovitură israeliană în interiorul teritoriului libanez, la aproximativ 60 km de graniţa sudică a Libanului, a vizat sâmbătă o figură palestiniană apropiată de Hamas, dar aceasta a supravieţuit, au declarat patru surse de securitate citate de Reuters. În schimb, alte trei persoane au fost ucise, inclusiv un membru al puternicei mişcări armate libaneze Hezbollah, care este susţinută de Iran şi este aliată cu Hamas, au mai declarat sursele de securitate pentru Reuters, citate de news.ro.

O sursă a declarat că persoana vizată era apropiată de Saleh al-Arouri, adjunctul şefului Hamas ucis luna trecută într-un presupus atac israelian asupra unei suburbii din Beirut.

Lovitura de sâmbătă a fost mult mai adâncă în teritoriul libanez decât schimburile obişnuite de focuri între Hezbollah şi armata israeliană, care s-au limitat în mare parte la regiunea de frontieră.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea reprezentanţilor Hamas din Liban sau a armatei israeliene.

O lovitură israeliană asupra unui grup de persoane în faţa unei moschei din oraşul Houla, sâmbătă, a ucis un civil şi a rănit cel puţin alţi şase, potrivit doctorului Mohammad Hamadi, şeful spitalului Tebnin, unde au fost transferate victimele.

Hezbollah spune că a capturat o dronă israeliană Skylark

Tot sâmbătă, Hezbollah a declarat că a capturat o dronă israeliană Skylark deasupra spaţiului aerian libanez "în stare bună". Skylark este un vehicul aerian mic, fără pilot, folosit de obicei pentru supraveghere şi produs de compania de armament Elbit Systems, cu sediul în Israel.

Hezbollah şi Israelul au schimburi de tiruri aproape zilnic de la 7 octombrie, când Hamas a lansat un atac pe teritoriul israelian în care au fost ucise 1.200 de persoane şi peste 200 au fost luate ostatice şi duse în Fâşia Gaza. Armata israeliană a lansat apoi un asalt, aerian şi terestru, asupra Fâşiei Gaza, care s-a soldat cu peste 28.000 de morţi.

Oficiali libanezi şi diplomaţi occidentali au declarat că Hezbollah a semnalat deschiderea sa faţă de eforturile diplomatice ale SUA pentru a asigura calmul la graniţa cu Israelul odată ce va fi instituit un armistiţiu în Gaza.

În această săptămână, Hamas a propus o încetare a focului de 4 luni şi jumătate, timp în care ostaticii rămaşi să fie eliberaţi, Israelul să îşi retragă trupele şi în cele din urmă să se ajungă la un acord de încetare a războiului. Netanyahu a declarat că termenii Hamas, oferiţi ca răspuns la o propunere elaborată de şefii spionajului american şi israelian împreună cu Qatar şi Egipt, sunt "iluzorii" şi a promis că va continua lupta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.