Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un avion a dispersat peste 400 de litri de apă sfințită peste un orășel din SUA

Defence Blog
avion a-50

Un reverend de la o biserică catolică din sud-vestul statului Louisiana, SUA, a venit cu o ideea inedită și anume peste 400 de litri de apă sfințită să fie disperați dintr-un avion peste un întreg orășel, informează BBC.

Reverendul Matthew Barzare de la biserica Sfânta Ana din comunitatea rurală a Cow Island a ascultat de sfatul unui alt preot și anume să disperseze 100 de galoane, echivalentul a 454 de litri, de apă sfințită dintr-un avion.

Parohia acestuia se întinde pe o zonă mare, fapt pentru care reverendul Barzare s-a gândit că o soluție mai rapidă ar fi să folosească un avion utilizat de regulă la stropirea cu insecticid a recoltelor. Sunt planuri ca pe viitor acest eveniment să devină unul anual, folosind 300 de galoane cu apă sfințită.

Citește și: Cine este Moş Crăciun, cel mai popular personaj din lume! Ce rol a avut Crăciuneasa

Apa sfințită a fost dispersată peste oraș și fermele învecinate înaintea Crăciunului, a anunțat dioceza din Lafayette. Ideea i-a venit parohului Leryn Detraz, un locuitor al comunității neînregistrate Cow Island din parohia Vermilion, Louisiana, care lucrează în prezent ca misionar în Ohio.

Este o tradiție de a binecuvânta recoltele comunității locale, în special în perioada culegerii recoltei, a declarat reverendul Barzare la postul de radio NPR. Enoriași au adus apă la pista de aterizare pentru a fi sfințită înainte de a fi încărcată în avion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.