Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un avion de pasageri A PIERDUT o elice în timpul zborului - FOTO

Un mic avion de pasageri în Australia a trebuit să facă o aterizare de urgenţă după ce una dintre elicele sale s-ar fi desprins în timp ce aparatul se apropia de aeroportul din Sydney, a anunţat vineri un oficial, citat de agenţia DPA, potrivit agerpres.

"Elicea a căzut cu totul în timpul zborului. Este foarte neobişnuit", a declarat Peter Gibson, purtătorul de cuvânt al Autorităţii de Siguranţă a Aviaţiei Civile australiene. "Nu ştim unde a căzut elicea. Încă nu am auzit de la nimeni la sol că a găsit-o", a adăugat Gibson.

Suma COLOSALĂ pe care Biserica Anglicană a plătit-o 'să închidă gura' minorilor abuzati SEXUAL

Zborul Regional Express (Rex) de la Albury la Sydney transporta 16 pasageri şi trei membri ai echipajului. Piloţii au emis un apel de urgenţă pentru a solicita asistenţă în situaţii ce nu pun în pericol viaţa, vineri în jurul prânzului, în timp ce aparatul se afla în apropierea aeroportului.

După efectuarea aterizării de urgenţă, oficialii au văzut că elicea dreaptă a avionului bimotor Saab 340 a dispărut.

Potrivit presei locale, acest lucru s-a întâmplat la aproximativ 20 km de aeroportul din Sydney Kingsford Smith, la o altitudine de aproximativ 6.000 de picioare (peste 1.800 de metri n.r.).

Nimeni din avion nu a fost rănit, a declarat Gibson pentru DPA.

"Chiar şi cu o singură elice se poate zbura şi aşa a putut ateriza (...). Se întâmplă, dar foarte rar. Nu-mi amintesc să fi auzit despre un astfel de incident în Australia", a spus el.

Israelul a intereceptat o rachetă lansată împotriva unui avion militar

Compania aeriană a declarat că anchetează incidentul şi mai multe detalii sunt aşteptate mai târziu. Organismul de anchetă guvernamental, Biroul de Siguranţă a Transportului australian, a anunţat de asemenea efectuarea unei anchete independente în legătură cu incidentul.

Rex este una dintre cele mai mari companii aeriene regionale din Australia şi asigură legături între oraşe mai mici şi metropole.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.