Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un avocat al lui Benjamin Netayahu: Nimic rău în a accepta ţigări de lux la un prieten

benjamin netanyahu

Un avocat al lui Benjamin Netayahu a dat asigurări, vineri, că premierul israelian, care a fost audiat din nou de poliţie cu o zi înainte, este nevinovat şi că nu este nimic rău în a accepta ţigări de lux de la un prieten, informează AFP.

Netanyahu a răspuns joi timp de cinci ore, pentru a doua oară într-o săptămână, la întrebările poliţiştilor cu privire la cadourile pe care este suspectat că le-a primit ilegal de la oameni de afaceri, scrie agerpres.ro.

După această audiere, poliţia a confirmat pentru prima dată că Netanyahu a fost interogat şi într-un al doilea dosar, asupra căruia planează un total mister. O altă persoană a fost audiată în ultimele zile, a declarat poliţia, fără mai multe precizări.

"Este clar că suspiciunile sunt lipsite de orice substanţă", a afirmat vineri, într-un comunicat, avocatul Jacob Weinroth. Avocatul nu a specificat suspiciunile, rezumându-se să facă referinţă, fără a le corobora, la informaţii ale presei.

Printre acestea figurează cele lansate de postul privat Channel 2, potrivit cărora Netanyahu ar fi primit timp de şapte sau opt ani cutii de ţigări de lux din partea lui Arnon Milchan, om de afaceri israelian, producător la Hollywood şi prieten al premierului. Valoarea totală a acestor ţigări s-ar ridica la zeci de mii de dolari, potrivit Channel 2.

Poliţia suspectează, de asemenea, că Milchan ar fi dăruit şampanie evaluată la 100 de dolari sticla soţiei lui Netayahu, Sara, potrivit aceluiaşi post de televiziune.

Arnon Milchan a fost de asemenea audiat de poliţie în cadrul anchetei în curs, a anunţat cotidianul Haaretz. Omul de afaceri deţine 9,8% din acţiunile unui alt post privat, Channel 10, concurent al Channel 2. Magazinul Forbes estimează averea lui la 5,8 miliarde de dolari. Arnon Milchan a produs numeroase filme, printre care şi "Pretty Woman" cu Julia Roberts şi Richard Gere.

Netanyahu respinge orice implicare a sa în acţiuni ilegale, acuzându-i pe opozanţii săi politici, precum şi unele media, că vor "să-l înlăture nu prin alegeri, cum prevede democraţia", ci montând o campanie împotriva sa.

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, premierul Netanyahu, la putere din 2009, rămâne omul politic pe care israelienii îl consideră cel mai apt de a conduce ţara.

Justiţia israeliană poate avea "mână grea" în afaceri de corupţie. Predecesorul lui Netanyahu în funcţia de premier, Ehud Olmert, ispăşeşte din februarie 2016 o pedeapsă de 19 luni închisoare pentru luare de mită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.