Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un avocat aruncă în aer ANCHETA de la Dâmbovița: 'Orice suspect de crimă putea fi împiedicat să plece din România'

Cetățeanul olandez suspect de uciderea fetiţei de 11 ani din județul Dâmbovița putea fi blocat să iasă din țară dacă procurorii ar fi emis un mandat de aducere, pentru a-l audia ca martor, spune un avocat specializat pe drept penal.

Avocatul Bogdan Păun a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cetățeanul olandez, principalul suspect în cazul crimei din Dâmbovița, putea fi împiediat că plece din România.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ - Primele IMAGINI cu micuța UCISĂ în mașina olandezului

„Dacă doreau să-l blocheze să plece din țară, puteau. Puteau emite un mandat de aducere, cel puțin, ca să-l audieze în calitate de martor. În astfel de situații iei măsuri urgente. Procedural, aveau toată acoperirea. Nu erau necesare probe concludente. Începi urmărirea in rem și audiezi persoane care pot da indicii, având în vedere și imaginile”, a declarat Păun.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Camelia Matei, declara, pentru MEDIAFAX, că cetățeanul olandez a putut părăsi România, la bordul unui avion, întrucât „la momentul respectiv nu existau dovezi incriminatoare”.

La rândul lor, surse din Poliția de Frontiera au precizat, pentru MEDIAFAX, că polițiștii nu îl puteau opri să plece din țară deoarece olandezul nu era suspect și nici fusese dispusa o măsură preventivă pe numele lui.

Între timp, suspectul a fost pus sub urmărire penală pentru omor calificat, lipsire de libertate prin răpire și agresiune sexuală.

Cetățeanul olandez a ajuns în România miercuri. Fetița de 11 ani din localitatea Gura Suții, județul Dâmbovița, a fost dată dispărută vineri, în condițiile în care nu a mai ajuns acasă de la școală. Ea a fost găsită moartă duminică, pe un câmp din comuna Produlești.

Potrivit anchetatorilor, fetița a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16.

Medicii legiști au stabilit că fetița a murit sugrumată cu pantalonii care erau pe ea.

Imagini cu mașina închiriată de cetățeanul olandez au fost surprinse de camerele de supraveghere vineri, în localitatea Gura Suții, județul Dâmbovița. Primarul din localitatea Gura Suții, Dinu Constantin, a spus că mașina nu a stat mai mult de 5 minute pe raza localității.

Probe cu ADN-ul cetățeanului olandez au fost ridicate din locuința închiriată de acesta în București și au fost trimise la Institutul Național de Criminalistică.

Olandezul suspectat că a ucis fetița a plecat sâmbătă din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.