Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un avocat din Satu Mare a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă

ciocanel judecator

Adrian Vasile Bob, avocat în cadrul Baroului Satu Mare, a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Oradea al DNA pentru trafic de influenţă. Potrivit unui comunicat al DNA transmis, miercuri, Agerpres, avocatul a pretins de la un executor judecătoresc, martor în cauză, în perioada iulie 2012 - ianuarie 2013, aproximativ 130.000 de lei. Banii reprezentau 3% din suma de totală de peste 4,3 milioane de lei pe care executorul trebuia să o încaseze de la Ministerul Finanţelor Publice ca despăgubiri pentru 101 persoane, în baza Legii 221/2009 privind condamnările cu caracter politic şi măsurile administrative asimilate acestora, pronunţate în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989.

"Banii respectivi au fost pretinşi de inculpat sub pretextul de a-i remite mai departe către doi funcţionari publici din cadrul Ministerului Finanţelor Publice şi unul din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, pe care a promis că-i va determina să dispună şi să urgenteze plata sumei de bani sus-menţionate", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, Adrian Vasile Bob a mai primit de la martor, în două tranşe, suma totală de 27.000 de lei, în perioada august - septembrie 2012, în acelaşi context.

Procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului şi indisponibilizarea sumei de 27.000 de lei, care a fost pusă la dispoziţia organului de urmărire penală de către inculpat. Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Oradea, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.