DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Un băiat de 11 ani din Marea Britanie parcurge pe jos peste 320 de kilometri pentru a salva planeta

watersupplying.com
apa conducta planeta

Jude Walker, un băieţel din Marea Britanie în vârstă de 11 ani, a pornit într-o odisee prin care speră că va salva planeta: va parcurge pe jos distanţa dintre o localitate din nordul Angliei şi Londra în încercarea de a obţine sprijin pentru instituirea unei taxe care să vizeze emisiile de carbon, informează Reuters.

Inspirat în parte din acţiunile activistei Greta Thunberg, Walker, originar din Hebden Bridge, Yorkshire, parcurge un drum de 322 de kilometri, înfruntând ploaia şi îndoielile, până la Parlamentul Britanic din Westminster, centrul Londrei.

Încălzirea globală a ajuns periculos de aproape de punctul în care va scăpa de sub control, iar omenirea va avea de înfruntat în mod sigur perturbări viitoare ale climei timp de decenii, dacă nu chiar secole, este concluzia unui raport al grupului de experţi în domeniul climei ai Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) dat publicităţii zilele trecute, informează Agerpres.

Deşi cea mai mare parte dintre liderii politici şi investitori acceptă dovezile ştiinţifice aflate la baza schimbărilor climatice, există diviziuni profunde asupra acţiunilor de urmat pentru a opri fenomenul, cât de radical ar trebui să fie răspunsul şi cine ar trebui să plătească preţul.

Walker este de părere că o taxă pe carbon este un pas crucial pentru a încetini traiectoria curentă a umanităţii către ceea ce acesta a denumit o lume distopică.

''Ştiam acum mult mai multe despre schimbările climatice şi cred că o taxă pe carbon ar fi în mod definitiv una dintre cele mai utile soluţii pentru această problemă'', a declarat Walker pentru Reuters în timp ce mergea prin Woburn Sands, un oraş situat la circa 30 de kilometri nord de Londra.

Băiatul doreşte să iniţieze o petiţie prin care să solicite instituirea unei taxe pe carbon. În prezent, aproape 57.000 de persoane au semnat-o. Dacă va strânge 100.000 de semnături, va fi luată în considerare pentru a fi dezbătută în parlament.

Drept răspuns la petiţie, Marea Britanie a spus că este prima mare economie care legiferează pentru obţinerea neutralităţii emisiilor de dioxid de carbon până în 2050 şi că îşi ia angajamentul pentru a se asigura că poluatorii vor continua să plătească pentru emisiile produse.

''Efectele încălzirii globale se pot constata deja'', a spus Walker. ''Avem nevoie să facem schimbările acum, mai ales dacă dorim să evităm impactul devastator de mai târziu'', a mai spus el.

Băiatul parcurge o distanţă de 16 kilometri zilnic, însoţit de membri ai familiei sau de prieteni. Se preconizează că va termina călătoria sâmbătă, când va ajunge la St James's Park.

Înaintea Conferinţei ONU privind schimbările climatice (COP26), care va avea loc în Scoţia, în noiembrie, Walker a făcut apel la măsuri serioase pentru a încetini fenomenul încălzirii globale.

''Va fi doar o lume distopică dacă summitul acesta nu merge conform planului'', a spus el. ''Putem evita catastrofa''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.