Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat a descoperit două proiectile din al Doilea Război Mondial, cu detectorul de metale

IGSU
proiectil

Un bărbat a descoperit, miercuri, pe o stradă din Oradea, două proiectile din al Doilea Război Mondial, folosind un detector de metale, şi a solicitat intervenţia specialiştilor pentru ridicarea lor, a informat, joi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Crişana" al judeţului Bihor.

Potrivit sursei citate, în urma apelului primit prin 112, echipajul pirotehnic al ISU Bihor a fost mobilizat pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea, pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, potrivit agerpres.ro.

Citește și: A rupt o carte de 250 de milioane de euro pentru că a crezut că este falsă

"Ajunşi la locul indicat de apelant, specialiştii pirotehnicieni au identificat două proiectile de calibru 100, respectiv 47 milimetri, provenite din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Proiectilele au fost ridicate, transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă de către pompierii militari, urmând a fi distruse ulterior, prin explozie controlată", se arată într-un comunicat al ISU.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, ISU Bihor le-a reamintit cetăţenilor faptul că în cazul descoperirii muniţiilor şi elementelor de muniţie trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea acestora şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea personalului specializat al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, fiind totodată interzise mutarea, ridicarea şi transportul acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.