Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat a murit în Namibia din cauza febrei hemoragice Congo

ecdc.europa.eu
febra hemoragica

Un bărbat a murit în Namibia din cauza febrei hemoragice Congo.

Un bărbat a murit în Namibia din cauza febrei hemoragice Crimeea-Congo, cunoscută sub numele de "febra Congo", o boală virală transmisă de căpuşe, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară africană, potrivit AFP.

"Un singur caz este suficient pentru a declara un focar" de boală şi pentru ca măsuri sanitare să fie puse în aplicare împotriva transmiterii, potrivit normelor internaţionale, a declarat pentru AFP Ben Nangombe, director executiv la minister.

Cazul a fost confirmat duminică în urma unor teste, a precizat ministerul într-un comunicat marţi. Bărbatul, care a fost plasat în izolare într-un spital din capitala Windhoek şi a murit săptămâna trecută, a intrat în contact cu un total de 27 de persoane identificate, au declarat autorităţile sanitare.

Boala infecţioasă este o zoonoză, ceea ce înseamnă că afectează animalele şi poate fi transmisă la om. Transmiterea acestei febre hemoragice are loc "fie prin muşcături de căpuşe, fie prin contact cu sângele sau cu ţesuturile animalelor infectate, în timpul sacrificării sau imediat după", potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Rata de mortalitate este de 10 - 40%.

Ultimele cazuri cunoscute din Namibia au fost înregistrate în 2020, potrivit Ministerului Sănătăţii. Rata mortalităţii în ţară la ultimele cazuri ajunsese la 50%.

Infecţiile afectează de obicei persoanele care lucrează în sectorul creşterii animalelor, angajaţii abatoarelor sau personalul sanitar, potrivit Ministerului Sănătăţii, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.