Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat de 89 de ani încearcă să divorțeze de 27 de ani de soția sa

divort

Un indian care este separat de soția sa de aproape 40 de ani și care încearcă să divorțeze de 27 de ani, a văzut cererea de divorț respinsă de Curtea Supremă la începutul acestei luni, informează odditycentral.com.

Nu este niciun secret că divorțul este un subiect tabu în India, o țară în care anularea legală a căsătoriei se obține, de obicei, doar în cazul unor dovezi clare de violență sau cruzime din partea unuia dintre soți. Presiunea familială și socială îi forțează adesea pe oameni să rămână angajați în căsnicii nefericite, dar chiar și atunci când unul dintre ei cere divorțul, acesta este rareori acordat de către instanțe. Aceste fapte irefutabile au fost recent confirmate încă o dată într-un caz judiciar care a ținut prima pagină a ziarelor internaționale. Un ofițer în vârstă de 89 de ani din Forțele Aeriene în retragere și medic calificat, care a încercat să divorțeze de soția sa în vârstă de 82 de ani, o profesoară pensionară, timp de aproape trei decenii, a fost din nou refuzat de Curtea Supremă din India, în ciuda faptului că a fost de acord că mariajul lor era "iremediabil".

Nirmal Singh Panesar, în vârstă de 89 de ani, și soția sa Paramjit Kaur Panesar, acum în vârstă de 82 de ani, s-au căsătorit în 1963. Căsătoria lor a fost consumată și au fost binecuvântați cu trei copii - două fiice și un fiu. Nirmal servea în armata indiană, iar soția sa era profesoară la Școala Centrală din Amritsar și, deși amândoi duceau o viață ocupată, ambele părți au considerat căsnicia lor "normală" până în ianuarie 1984, când ofițerul din Forțele Aeriene a fost detașat în Madras (în prezent Chennai).

Soțul susține că soția sa a refuzat să i se alăture în Madras, preferând să locuiască cu părinții ei și, mai târziu, cu fiul cuplului. În ciuda mai multor încercări de a-și rezolva diferendele, căsnicia s-a destrămat, iar în 1996 Nirmal Singh Panesar a depus o cerere de divorț la Tribunalul districtual. Patru ani mai târziu, el a primit un verdict favorabil, dar acesta a fost rapid anulat în urma unui apel făcut de Paramjit, care a susținut că a făcut tot posibilul să mențină "relația lor sacră".

De atunci, indianul, care s-a retras din Forțele Aeriene Indiene ca Wing Commander în 1990, a încercat să își aducă cazul în fața Curții Supreme din India pentru a putea obține în sfârșit divorțul. La începutul acestei luni, dorința i-a fost îndeplinită, însă rezultatul nu a fost chiar cel pe care îl spera. Un complet format din judecătorul Aniruddha Bose și judecătorul Bela M Trivedi a decis că, deși căsnicia cuplului era "irecuperabilă", acest lucru nu a fost suficient pentru a justifica divorțul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.