Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat din Sibiu a dat lovitura anului: Cum și-a transferat ilegal un milion de euro în cont

europafm.ro
teanc bani euro

Sibianul care și-a transferat ilegal în cont un milion de euro și-a studiat înainte bine victima și a imitat-o când a mers la bancă pentru a cere acces. Mai mult, spun procurorii, bărbatul și-a cumpărat haine asemănătoare cu ale victimei și i-a imitat semnătura, scrie Mediafax.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, bărbatul de 58 de ani s-a prezentat la bancă și a cerut emiterea mai multor carduri și acces la serviciile de internet banking. Acesta a semnat în fals mai multe documente.

Anterior, acesta și-a studiat foarte atent victima, cumpărându-și haine asemătoare cu ale victimei și i-a imitat semnătura.

„De menţionat că inculpatul şi-a pregătit minuţios săvârşirea infracţiunilor (a studiat victima şi a încercat să o imite cât mai bine, şi-a achiziţionat obiecte vestimentare asemănătoare celor folosite de victimă, s-a informat cu privire la conturile bancare deţinute de aceasta şi valoarea disponibilităţilor, a studiat semnătura victimei şi a încercat să o imite, şi-a procurat o copie a cărţii de identitate a victimei pe care a folosit-o ulterior la falsificarea actului de identitate al acesteia)”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Citește și: Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi - Cod galben de viscol și ninsori. 27 de județe vizate

Procurorii susțin că după ce a obținut cardurile bancare, bărbatul a scos din conturi, de la mai multe ATM-uri, 18.000 de lei.

De asemenea, în 22 ianuarie, a transferat prin internet banking într-un cont din Elveția 2.150.000 de lei şi unul în valoare de 410.000 de euro, în total aproape un milion de euro.

„Valoarea foarte mare a tranzacţiilor frauduloase ce au fost efectuate de către inculpat a creat suspiciuni reprezentanţilor băncii, raportat şi la profilul clientului, astfel că aceştia în urma contactării persoanei vătămate şi stabilirii că este vorba de o fraudă, au decis blocarea tranzacţiilor efectuate de inculpat prin serviciul de Internet Banking, precum şi a operaţiunilor cu cardurile bancare”, se mai arată în comunicat.

Bărbatul de 58 de ani a fost reținut și va fi prezentat joi instanței cu propunere de arestare preventivă. Acesta este acuzat de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals privind identitatea și acces ilegal la un sistem informatic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.