Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat înarmat a fost arestat în apropierea locuinţei unui judecător conservator de la Curtea Supremă a Statelor Unite

curtea suprema SUA

Un bărbat înarmat care a proferat ameninţări împotriva judecătorului conservator Brett Kavanaugh de la Curtea Supremă a Statelor Unite a fost arestat în apropierea locuinţei magistratului, în Maryland, în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Curţii, transmite Reuters.

Cotidianul Washington Post a relatat că bărbatul, care ar avea în jur de 25 ani, era furios din cauza unui proiect de hotărâre a Curţii Supreme, scurs în presă luna trecută, ce semnalează că instanţa s-ar pregăti să anuleze jurisprudenţa stabilită prin cazul 'Roe v. Wade', care a legalizat la nivel naţional întreruperile de sarcină.

'Astăzi, aproximativ la ora 01.50, un bărbat a fost arestat lângă reşedinţa judecătorului Kavanaugh. Bărbatul era înarmat şi profera ameninţări împotriva judecătorului Kavanaugh', a declarat purtătoarea de cuvânt Patricia McCabe, potrivit Agerpres.ro.

Clădirea Curţii Supreme a fost înconjurată cu garduri înalte de culoare neagră după apariţia în presă a proiectului de hotărâre. Oficiali ai Curţii au confirmat autenticitatea documentului, dar au precizat că acesta este doar o versiune preliminară şi nu reprezintă neapărat decizia finală.

Proiectul a declanşat proteste la Washington şi în alte oraşe din partea susţinătorilor dreptului la avort.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.