Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat înarmat care a circulat mai multe minute în incinta Congresului american a fost arestat

bursa.ro
Congresul SUA

Un angajat care a circulat mai multe minute joi în incinta Congresului american cu un pistol în geantă fără probleme a fost reţinut în cele din urmă, a comunicat poliţia Capitoliului, care a deschis o anchetă, potrivit AFP.

Joi, în jurul orei 07:40 (12:30 GMT), autorităţile "au reperat un pistol pe scannerul lor cu raze X", relevă comunicatul poliţiei. Proprietarul acestuia "a fost localizat după patru minute şi arestat", precizează textul.

Bărbatul de 57 de ani, care lucrează pentru Capitoliu, a declarat poliţiei că îşi uitase arma în geantă.

Orice persoană care intră în incinta Congresului trebuie să arate un permis de acces şi să treacă printr-un portic de securitate prevăzut cu scanner cu raze X.

O anchetă este în curs pentru a clarifica această breşă de securitate şi a afla de ce acest individ nu a fost reţinut încă de la trecerea sa prin portic, potrivit Agerpres.ro.

Poliţia Capitoliului este în alertă de la asaltul din 6 ianuarie, dată la care mii de susţinători ai lui Donald Trump invadaseră sediul Congresului american pentru a-i împiedica pe aleşi să confirme victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

Acest incident a avut loc doar cu câteva ore înainte ca Joe Biden să meargă la Capitoliu pentru o ceremonie de omagiere a senatorului recent decedat, Bob Dole, al cărui sicriu va fi expus în rotonda sediului parlamentului american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.