Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat saudit a fost eliberat după aproape 10 ani în închisoare

Agerpres - Reuters
Arabia Saudita steag

Un bărbat saudit a fost eliberat din închisoare după aproape 10 ani, după ce a fost arestat în adolescenţă pentru participare la proteste antiguvernamentale, informează joi DPA.

Rudele au postat miercuri un videoclip pe reţelele sociale care îl arată pe Ali al-Nimr reunit cu familia sa. El este nepotul popularului cleric şiit Nimr Baqr al-Nimr, executat in 2016.

Ali al-Nimr a fost arestat când avea 17 ani pentru participare la proteste în Qatif, Provincia Estică, împreună cu alţi doi tineri în 2012. Ei au fost condamnaţi la moarte.

La începutul acestui an, autorităţile au declarat că verdictul celor trei bărbaţi a fost comutat la 10 ani de închisoare, inclusiv timpul petrecut deja în închisoare.

Sentinţele revizuite au venit după un ordin regal emis anul trecut de a desfiinţa condamnările la moarte pentru infracţiuni ce ar fi fost comise de minori, potrivit Agerpres.ro.

Ceilalţi doi bărbaţi, Abdullah al-Zaher şi Dawood al-Marhoun, sunt încă în închisoare, potrivit Amnesty International.

Unchiul lui Al-Nimr, clericul, a fost condamnat pentru incitare la revoltă sectară în regatul majoritar sunit, după un proces criticat de grupuri internaţionale pentru apărarea drepturilor omului. El a fost executat împreună cu alte 47 de persoane despre care guvernul saudit a declarat că au fost condamnate pentru acuzaţii legate de terorism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.