Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat și-a împins soția însărcinată de pe o stâncă înaltă: femeia a murit

salvamont neamț
Stanca salvamont neamț

Un bărbat va petrece următorii 30 de ani după gratii, după ce și-a împins soția însărcinată de pe o stâncă pentru a încasa polița ei de asigurare, informează Mediafax.

Hakan Aysal, în vârstă de 41 de ani, a fost condamnat după ce în iunie 2018 și-a împins soția însărcinată în 7 luni, Semra Aysal, în vârstă de 32 de ani, de pe o stâncă în popularul loc Butterfly Valley din Mugla, sudul Turciei.

El și-a ademenit soția - care se temea de înălțime - la marginea stâncii de 304 metri sub pretextul unui selfie, dar apoi a împins-o, scrie New York Post.

Bărbatul aspira la polița de asigurare a soției sale, în valoare de 39.000 de dolari australieni, pe care a și revendicat-o imediat după moartea ei.

Într-o audiere anterioară, Aysal, care inițial a negat crima, a fost găsit vinovat. Bărbatul de 41 de ani a încercat să invoce un moment de nebunia, susținând că a fost tulburat mintal, dar medicii de la Departamentul de Medicină Legală i-au respins afirmațiile.

Acum, trebuie să execute cel puțin 30 de ani de închisoare înainte de a fi luat în considerare pentru eliberare.

Poliția a început ancheta în acest caz după ce fotografii ale cuplului în vârful stâncii au fost distribuite la știri, ceea ce a determinat un martor să vină cu dovezi video în care turcul în vârstă de 41 de ani se comporta ciudat.

Recep Sahin, care a filmat ultimele momente de viață ale Semrei, a depus mărturie și a declarat în fața instanței: "M-am oprit acolo pentru a admira priveliștea golfului Kabak împreună cu familia mea. Fiica mea filma cu telefonul, iar în acel moment a coborât pe pantă cuplul Aysal. Chiar am glumit și m-am întrebat dacă bărbatul o va arunca pe femeie de acolo, ori femeia îl va arunca pe bărbat. Nu a existat nicio interacțiune între ei".

Un alt martor a declarat că Aysal părea neobișnuit de calm după incident.

Aysal era singurul beneficiar al asigurării soției sale, dar nu a mai beneficiat de poliță.

Mai devreme, bărbatul a negat că ar fi fost responsabil de moartea soției sale, spunând în fața instanței: "După ce a făcut o fotografie, soția mea a pus telefonul în geantă. Mai târziu, mi-a cerut să îi dau telefonul. M-am ridicat și apoi am auzit-o pe soția mea țipând în spatele meu când m-am îndepărtat câțiva pași pentru a lua telefonul din geanta ei. Când m-am întors, ea nu mai era acolo. Nu am împins-o pe soția mea".

Femicidul este o problemă din ce în ce mai mare în Turcia, în special după ce țara a renunțat oficial la Convenția de la Istanbul în iulie anul trecut.

Potrivit raportului anual de date pe 2021 al Platformei "We Will Stop Femicide", 280 de femei au fost ucise de bărbați în 2021, în timp ce 217 femei au fost găsite moarte în mod suspect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.