Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat şi un minor au fost condamnaţi la închisoare pentru omor şi tâlhărie

inchisoare

Curtea de Apel Oradea a condamnat definitiv un orădean de 42 de ani la 23 ani de închisoare pentru omor calificat şi tâlhărie, împreună cu un minor de 16 ani din Sibiu, care va sta închis 10 ani într-un centru de detenţie, potrivit Agerpres.

Cei doi bărbaţi sunt acuzaţi pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi a infracţiunii de tâlhărie asupra unui bărbat, pentru suma de 30 de lei, găsit mort, în apele Crişului Repede din Oradea, în zona unui baraj. 

Decizia Curţii de Apel este definitivă şi a fost pronunţată pe 30 octombrie, completul de judecată menţinând, practic, soluţia pronunţată de Tribunalul Bihor cu o lună mai devreme. 

Potrivit soluţiei postate de Tribunalul Bihor, orădeanul de 42 ani, Cristian Florentin Hendre, a fost condamnat la 23 ani de închisoare, fiind contopite pedepsele aplicate în cauză: pedeapsa cea mai grea de 22 de ani, la care se adaugă 1/3 din pedeapsa de 3 ani închisoare pentru tâlhărie, inculpatul urmând a executa pedeapsa finală de 23 ani închisoare.

Citește și: Alertă falsă la 112 - O tânără din Alba Iulia a anunțat că este sechestrată, pentru a se răzbuna pe iubit

Minorul de 16 ani din Sibiu, pe nume Traian Căldărar, va sta închis timp de 10 ani într-un centru de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi de tâlhărie. Instanţa pune în vedere inculpatului minor că, dacă în cursul executării unei măsuri educative privative de libertate persoana internată, care a împlinit 18 ani, are un comportament prin care influenţează negativ sau împiedică procesul de recuperare şi reintegrare a celorlalte persoane internate, instanţa poate dispune continuarea executării măsurii educative într-un penitenciar. 

De asemenea, instanţa a obligat inculpatul Hendre Cristian Florentin şi inculpatul Căldărar Traian la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat în cuantum de 11.000 lei, respectiv la plata a câte 5.500 lei fiecare inculpat (din care 10.000 lei reprezentând cheltuieli ocazionate de desfăşurarea urmăririi penale). 

Bărbatul tâlhărit şi omorât a fost descoperit în septembrie 2018, plutind în barajul din Cartierul Ioşia. Era legat la gură, cu mâinile şi picioarele prinse la spate, fiind aruncat în apă, unde s-a înecat. Procurorii au solicitat sprijinul populaţiei pentru recunoaşterea victimei, pe baza unei reconstrucţii faciale 3D. După două luni, ucigaşii au fost descoperiţi şi arestaţi preventiv, fiind trimişi în judecată în aprilie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.