Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat trăiește un coșmar din cauza unei boli rare: vede distorsionat fețele oamenilor, în forma unor demoni

NBC News
Victor Sharrah

Un bărbat din SUA vede distorsionat fețele oamenilor, în forma unor demoni. Medicii au stabilit că imaginile sunt modificate din cauza unei boli foarte rare. Tulburarea neurologică a început să producă efecte în urmă cu patru ani.

Victor Sharrah, un bărbat de 59 de ani, din Tennessee, s-a trezit într-o zi din noiembrie 2020 crezând că se află într-o lume demonică. Când se uita la fețele oamenilor, aceștia arătau ca niște „demoni”, cu urechile, nasul și gura întinse spre spate și cu șanțuri adânci în frunte, obraji și bărbie.

„Nu vă puteți imagina cât de înfricoșător a fost”, a spus bărbatul, potrivit Sky News.

Cazul este cu atât mai bizar cu cât Sharrah vede în mod normal fețele oamenilor atunci când se uită la un ecran de telefon sau computer.

Medicii au stabilit că pacientul vede fețe „demonice” din cauza unei tulburări neurologice rare cunoscută sub numele de PMO. Ei au profitat de ocazie și au studiat cazul, iar rezultatele au fost publicate recent în renumitul jurnal medical The Lancet.

Printre altele, specialiștii au folosit un software de editare a imaginilor pentru a modifica fiecare fotografie până când aceasta s-a potrivit cu percepția pacientului reușind astfel să-i vadă pe „demoni”.

Unor pacienți cu PMO li s-au prescris medicamente pentru schizofrenie sau psihoză deși nu toți medicii sunt de acord cu abordarea. De asemenea, tulburarea dispare după câteva săptămâni, însă în cazul lui Victor Sharrah imaginile mai apar și după aproape patru ani.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.