Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bebeluș de 5 săptămâni a fost abandonat într-un șanț de pe marginea drumului, în Sibiu/ Mama va fi decăzută din drepturi

Turnul Sfatului
bebelus abandonat camp

Un bărbat a sesizat Poliția Șeica Mare că a găsit un copil mic, într-un șanț de pe marginea DJ 141A, la intrarea în localitatea Boarta.

„La fața locului, polițiștii au constatat că este vorba despre o fetiță de vârstă fragedă, mama acesteia fiind identificată și depistată în foarte scurt timp. Este vorba despre o tânără în vârstă de 22 de ani, din localitatea Târnava. Mama și fiica au fost transportate la Spitalul Municipal Mediaș, fetița în vârstă de 5 săptămâni rămânând internată. Reprezentanții DGASPC au fost anunțați cu privire la cele constatate de către polițiști, care au declanșat verificări în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale în consecință”, informează IPJ Sibiu.

Conform SAJ Sibiu, fetița are 5 săptămâni, starea ei medicală e relativ bună, „fără mărci vizibile traumatice și fără semne de hipotermie”.

Update

Mama bebelușului abandonat într-un șanț de pe marginea unui drum din județul Sibiu nu vrea să-l crească. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu cere decăderea din drepturile părintești a mamei.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu a fost sesizată marți de către reprezentantul Postului de Poliție Axente Sever despre găsirea bebelușului de 5săptămâni, abandonat într-un șanț pe DJ 141A la intrarea în localitatea Boarta, dinspre Șeica Mare.

Reprezentanții DGASPC Sibiu au mers la Poliția Târnava pentru a discuta cu mama și au constatat că aceasta nu dorește să se ocupe de creșterea și îngrijirea copilului.

„În momentul de față, copilul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță și internat în cadrul Spitalului Municipal Mediaș. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu va institui măsura de plasament în regim de urgență a copilului la un asistent maternal profesionist, atunci când starea de sănătate a copilului permite externarea din unitatea medicală. Ținând cont că acest copil a fost expus celei mai grave forme de neglijență, respectiv abandonul de familie, DGASPC Sibiu va solicita decăderea din drepturile părintești a mamei”, anunță DGASPC Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.