Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bihorean a găsit o bombă de artilerie în albia unui râu din comuna Bunteşti

https://realitateadevaslui.net/bomba-de-aruncator-descoperita-in-localitatea-urlati/
bomba de aruncator
Potrivit comunicatului ISU remis luni, apelul a fost primit prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 20.30, în urma căruia specialiştii pirotehnicieni ai Inspectoratului pentru Situaţi de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor au desfăşurat operaţiunea de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată.

Ajuns la locul indicat de apelant, echipajul de pompieri militari a identificat o bombă de artilerie de calibru 120 de milimetri, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial. Muniţia, găsită de un localnic din satul Poienii de Sus a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic, urmând a fi distrusă ulterior prin explozie controlată.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, ISU "Crişana" reaminteşte cetăţenilor faptul că, în cazul descoperirii elementelor de muniţie, trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea acestora şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea echipajului pirotehnic.

De asemenea, se interzice: ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe; comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă sau introducerea muniţiilor în foc.

ISU mai atenţionează că este interzisă topirea elementelor metalice de muniţii; tăierea muniţiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură; folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte; demontarea focoaselor sau a altor elemente componente ori folosirea, pentru joacă, de către copii, a unor muniţii, cum sunt: grenadele, proiectilele şi focoasele sau alte elemente din componenţa acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.