Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un britanic a recunoscut că a ajutat un suspect implicat în atentatele de la Paris şi Bruxelles

politieBruxelles

Unul dintre cei doi bărbaţi acuzaţi că l-ar fi ajutat financiar pe Mohamed Abrini, belgianul-marocan suspectat că ar fi implicat în atacurile teroriste de la Paris şi Bruxelles, a pledat vinovat, au informat joi surse în deschiderea procesului său la Londra, relatează AFP. Britanicul Mohammed Ali Ahmed şi belgianul Zakaria Boufassil, ambii în vârstă de 26 de ani, sunt acuzaţi că în iulie 2015 i-ar fi dat 3.000 de lire sterline (3.500 de euro) lui Abrini, 'bărbatul cu pălărie' care i-a însoţit pe cei doi kamikaze care au comis atentatul de pe 22 martie de la aeroportul internaţional din Bruxelles, soldat cu 16 de morţi. Alte 16 persoane au fost ucise într-un atentat comis în aceeaşi zi într-o staţie de metrou din capitala belgiană.

Mohammed Ali Ahmed a pledat vinovat pe 8 noiembrie, informaţie care nu a fost dată publicităţii până la deschiderea procesului. Arestat pe 9 aprilie şi inculpat, Abrini este de asemenea suspectat că ar fi oferit sprijin logistic în atacurile de la Paris şi Saint-Denis, care s-au soldat cu 130 de morţi pe 13 noiembrie 2015.

Mohammed Ali Ahmed şi Zakaria Boufassil au fost puşi sub acuzare pe 29 aprilie în Marea Britanie pentru că i-ar fi dat 3.000 de lire sterline lui Abrini. Conform înregistrărilor telefonice, cei trei bărbaţi s-au aflat în acelaşi timp într-un parc din Birmingham, în centrul Angliei, pe 11 iulie 2015. 'Este clar că (Zakaria Boufassil) a colaborat cu Ahmed când i-au fost daţi banii lui Abrini. Noi credem că este la fel de vinovat', a declarat joi procurorul Max Hill. 'Nu există nicio îndoială că aceşti bani au fost daţi cu intenţia de a finanţa acte de terorism', a adăugat el, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.