Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un britanic de 26 de ani, condamnat la închisoare pe viață: Tânărul a plănuit un atentat la Londra în care spera să ucidă cel puțin 100 de oameni

gratii

Un britanic convertit la islam, care a jurat supunere Statului Islamic, a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă pentru plănuirea unui atentat pe Oxford Street, o stradă comercială aglomerată din centrul Londrei, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis face praf Guvernul! Reacție după decizia zilei

Lewis Ludlow, în vârstă de 26 de ani, a plănuit să închirieze un vehicul şi să intre cu acesta în pietoni, sperând să ucidă peste 100 de oameni, într-o zonă care atrage un mare număr de turişti, au arătat procurorii.

Inculpatul se gândea, de asemenea, să întreprindă atacuri la muzeul figurilor ceară Madame Tussauds şi la Catedrala Sfântul Paul din Londra.

În telefonul său mobil, găsit într-o scurgere de canalizare din casa sa din Rochester, în sud-estul capitalei, au fost descoperite poze care arătau că Ludlow a întreprins acţiuni de recunoaştere la potenţiale ţinte, precum şi o fotografie a jurământului său scris de supunere faţă de Statul Islamic. În telefon se mai aflau filmuleţe în care Ludlow îşi spunea 'Vulturul'.

Ludlow s-a recunoscut vinovat în august, în faţa tribunalului londonez Old Bailey, de pregătirea unor acte de terorism.

El a fost încarcerat miercuri şi va sta cel puţin 15 ani în detenţie.

Ludlow fusese inclus în programul de deradicalizare 'Prevent', iar în instanţă s-a arătat că el doar a mimat cooperarea cu autorităţile.

Cazul său a ridicat întrebări în legătură cu acest program cheie al strategiei de securitate a Marii Britanii şi a survenit după cel similar al lui Ahmad Hassan, care a încercat să declanşeze o bombă în metroul londonez în septembrie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.