Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bucureștean în vârstă de 80 de ani, rătăcit în zona Transalpina, găsit de salvamontiști după cinci ore de stat în ploaie și vânt puternic

transalpina

Un bucureștean în vârstă de 80 de ani, care s-a îndepărtat de mașină și s-a rătăcit în zona Transalpina, a fost găsit de salvamontiști după cinci ore de stat în ploaie și vânt puternic. Bătrânul era epuizat și dezorientat, Iar momentul întâlnirii cu soția a fost unul emoționant, potrivit Mediafax.

Un grup de turiști a găsit-o, miercuri, pe soția bărbatului de 80 de ani plângând lângă mașină, pe traseul turistic Transalpina – zona Izvorul Tămăduirii.

Femeia le-a spus turiștilor că soțul său, un iubitor al muntelui, a dorit să se îndepărteze puțin de autoturism pentru a se bucura de peisaj și deși trecuseră aproximativ două, acesta nu se întorsese.

Citește și: Impozitarea pensiilor speciale a fost adoptată de Parlament: cum se va aplica noua taxă specială și cine este vizat

Deoarece femeia era extrem de tensionată și avea telefonul descărcat, turiștii au sunat ei la 112.

După trei ore de căutări amănunțite în zonele cu vizibilitate foarte redusă și prăpăstioase din împrejurimi, bătrânul rătăcit a fost găsit întins pe jos, epuizat și dezorientat, pe muntele Muntinu Mic, la 4 km de locul unde o lăsase pe soție, în mașină.

„Personalul salvamont i-a acordat primul ajutor şi pentru a-l proteja termic, jandarmii i-au oferit haina de serviciu. Momentul revederii cu soţia a fost unul emoţionant, atât pentru protagonişti, cât şi pentru salvatori. După ce le-au mulţumit pentru sprijinul acordat, cei doi soţi şi-au continuat traseul spre casă”, anunță Jandarmeria Vâlcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.