Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un democrat a fost învins de un tânăr candidat de culoare, Jamaal Bowman, în alegeri primare legislative la New York

SAE Institute
New York City

Tânărul candidat de culoare reformator Jamaal Bowman este sigur de o victorie împotriva cadrului democrat Eliot Engel, în vârstă de 73 de ani, în urma alegerilor primare legislative de marţi, la New York, şi de intrarea în Congres, un nou semn al unei reînnoiri a clase politice americane de stânga, relatează AFP, potrivit news.ro.

Rezultatul oficial al scrutinului urmează să fie cunoscut peste câteva zile, deoarece toţi alegătorii au avut posibilitatea să voteze prin corespondenţă până în ziua alegerilor.

Însă, după numărarea aproape tuturor buletinelor de vot, miercuri, Jamaal Bowman, în vârstă de 44 de ani, este creditat cu aproape de două ori mai multe voturi decât principalul său adversar, Eliot Engel - 61% din sufragiile exprimate la 34%.

Acest succes, într-o circumscripţie democrată, îi asigură acestui director al unui colegiu din Yonkers, la nord de New York, intrarea în Camera Reprezentanţilor în alegerile legislative de la 3 noiembrie.

Citește și: Mita cerută de directorul Unifarm unei societăți pentru achiziția de măști și combinezoane a fost de 760.000 de euro - Ionel și-ar fi pus un subaltern să mintă

Este sfârşitul unei epoci pentru Eliot Engel, care face parte din Congres în mod neîntrerupt de 31 de ani, susţinut de Hillary Clinton şi de preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi.

Această victorie promisă o evocă pe cea a Alexandriei Ocasio-Cortez, care a detronat în 2018 altă figură democrată  din Congres, Joe Crowley, într-o circumscripţie din Queens şi Bronx, la New York.

Jamaal Bowman face parte din aceeaşi linie reformatoare ca ”AOC” şi aderă la ideea sa a unui nou pact de mediu - "Green New Deal", prezentat în februarie 2019.

”Ca educator şi bărbat de culoare în Statele Unite, am învăţat multe şi am încercat să leg asta de experienţa mea cu alegătorii”, a declarat el miercuri într-o conferinţă de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.