Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un câine și-a salvat stăpâna de la moarte: a vegheat-o noaptea şi a avertizat salvatorii din Harghita

infoalert.ro
caine lant

O bătrână de 75 ani, din localitatea Lupeni, care a plecat de acasă şi nu s-a mai întors, a fost găsită căzută în pădure, după ce câinele său, care a vegheat-o toată noaptea, a avertizat echipa de intervenţie plecată în căutarea sa.

Biroul de Presă al IPJ Harghita a informat că duminică seara, Poliţia municipiului Odorheiu Secuiesc, a fost sesizată că bătrâna a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit, motiv pentru care s-a început cătutarea sa, dar intervenţia a fost întreruptă seara târziu.

Luni dimineaţă, o echipă formată din poliţişti, pompieri civili şi pădurari şi cadre medicale a extins aria de căutare şi în pădure, chiar dacă se cunoştea faptul că persoana dispărută se deplasa foarte greu, cu ajutorul unui baston şi pe distanţe foarte scurte, de numai 20-30 de metri.

După câteva ore, căutătorii au reuşit să o găsească pe bătrână, la aproximativ un kilometru de locuinţă, mai ales datorită căţelului ei, care a a început să se agite când i-a auzit şi i-a văzut pe salvatori şi care a şi vegheat-o în orele cât a stat căzută la pământ.

"Cel mai important salvator pentru bătrânică a fost propriul ei căţeluş, care nu doar că i-a atras pe oameni spre locul în care aceasta căzuse, dar se pare că i-a stat aproape în cele aproximativ 30 de ore în care a stat căzută la pământ, mai ales că în interiorul acestui interval de timp victima a petrecut o noapte în care temperatura a scăzut până la 4 grade", a informat Biroul de Presă al IPJ Harghita.

Când a fost găsită, femeia era conştientă, dar fără posibilitatea de a se deplasa, iar după ce echipajul medical i-a acordat primul ajutor, aceasta a fost transportată, pe targă şi în ambulanţă, la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc.

Femeia a rămas internată pentru examinări amănunţite, îngrijiri medicale şi supraveghere de specialitate, mai precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.