Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un canal TV din Australia îşi cere scuze pentru modificarea unei fotografii a unei deputate

Pixabay
post TV emisie TV

Un post de televiziune australian şi-a cerut scuze "fără rezerve" marţi pentru că a modificat fotografia unei parlamentare regionale pentru a-i amplifica mărimea bustului şi a-i scurta rochia, o modificare sexistă a fotografiei originale denunţată de deputată, relatează AFP.

Georgie Purcell, membră a Camerei superioare a parlamentului statului Victoria, a postat pe internet fotografia originală şi versiunea ei editată de 9News Melbourne, deţinută de grupul media Nine Network Australia, potrivit Agerpres.

În versiunea editată, care a fost difuzată luni seara, rochia ei albă fără mâneci a devenit un top fără spate şi o fustă expunându-i bustul.

Un pătrat translucid gri deschis transpus pe o parte a fotografiei pare să accentueze pieptul deputatei.

"Am trecut prin multe ieri. Dar să-mi văd corpul şi ţinuta fotoşopate de o sursă media nu era în program", a comentat doamna Purcell pe platforma X (fostă Twitter).

"Reţineţi sânii măriţi şi ţinuta care dezvăluie mai mult corpul meu. Nu îmi pot imagina că aceasta se întâmplă unui deputat bărbat. Ce se întâmplă?", a continuat ea.

Directorul 9News Melbourne, Hugh Nailon, a declarat că departamentul de imagine al canalului a găsit online o fotografie a parlamentarei, care urma să fie folosită pentru a ilustra un articol despre vânătoarea de raţe.

Doamna Purcell este deputată a Animal Justice Party pentru nordul statului Victoria.

"Aşa cum este de obicei, imaginea a fost redimensionată pentru a se potrivi cu specificaţiile noastre", a declarat Hugh Nailon.

"În timpul acestui proces, automatizarea prin fotoşopare a creat o imagine care nu era conformă cu fotografia originală", a adăugat el, referindu-se la software-ul de editare foto al Adobe, cu sediul în Statele Unite.

"Acest lucru nu a respectat standardele editoriale înalte pe care le aplicăm şi ne cerem scuze fără rezerve doamnei Purcell", a spus Nailon, referindu-se la o "eroare grafică".

Adobe a contrazis însă această explicaţie. "Orice modificare a acestei imagini ar fi necesitat o intervenţie umană şi o aprobare", a declarat un purtător de cuvânt al Adobe, într-un comunicat pentru presa australiană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.