Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un candidat depune denunţ penal pentru fraudarea alegerilor

GHEORGHE FUNAR - PITESTI

Candidatul independent Gheorghe Funar a anunţat marţi într-o conferinţă de presă că va depune la Direcţia Naţională Anticorupţie un denunţ penal împotriva celor care se fac vinovaţi de fraudarea alegerilor din 2 noiembrie printr-o serie de acţiuni săvârşite în lunile septembrie - octombrie.

El a spus că o parte dintre contracandidaţii săi vor putea fi chemaţi ca martori să dea explicaţii în acest sens, "pentru că au pus la cale un sistem de tip mafiot de fraudare a alegerilor".

"Acum este o bandă a celor şase, ei sunt înţeleşi. Dintre cei 14 înscrişi în cursa prezidenţială, nouă sunt agenţi ai unor servicii secrete româneşti şi unii - străine. (...) Noi nu avem acces la informaţie, deşi în Constituţie se spune că nu este îngrădit dreptul la informaţie de interes public. De ce nu spune Ponta dacă mai este sau nu ofiţer activ şi dacă are sau nu cetăţenia unui alt stat, eu ştiu că are (...)", a declarat Funar.

El a susţinut că Victor Ponta ar avea cetăţenie maghiară iar Klaus Iohannis - germană, considerând că acesta din urmă nu ar fi trebuit să fie candidat la preşedinţia României "pentru că este incompatibil".

Potrivit lui, candidaţii Victor Ponta, Klaus Iohannis, Călin Popescu-Tăriceanu, Teodor Meleşcanu, Elena Udrea şi Monica Macovei fac parte din "banda celor şase", care s-ar înţelege între ei şi nu ar milita în interes naţional.

De asemenea, Gheorghe Funar a mai anunţat cu această ocazie că va face o plângere la Consiliul Naţional al Audiovizualului, pentru că mai multe posturi de televiziune nu au respectat art. 40 din Legea 370/2004 pentru alegerea preşedintelui şi nu au acordat tuturor candidaţilor timpi de antenă legali, proporţionali cu cei practicaţi de posturile de televiziune publice.

"În cazul meu, precizez că nu am beneficiat de timpi de antenă la PRO TV iar la Antena 3 am fost invitat o singură dată, pe 13 octombrie, când nu a început la ora fixată şi a fost scurtată cu cel puţin o oră, comparativ cu timpii acordaţi candidaţilor Victor Ponta, Călin Popescu-Tăriceanu, Teodor Meleşcanu, Dan Diaconescu, Cornel Vadim Tudor", a adăugat Funar, citat de Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.