Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un candidat la europarlamentare se retrage, după ce i-a insultat pe români: 'hoții de buzunare prinși în metroul din Londra sunt români'

Parlamentul European 4

Un candidat în alegerile europarlamentare din Marea Britanie s-a retras de pe liste după dezvăluirea unor comentarii insultătoare la adresa românilor. Demisia are loc chiar în ziua lansării listei de candidați a partidului său centrist pro-european, informează RFI.ro

  • "Când aud că 70% din hoții de buzunare prinși în metroul din Londra sunt români, asta mă face să vreau Brexit", a scris Ali Sadjady pe Twitter în noiembrie 2017.

Sadjady, care este expert în arte marțiale, era candidat la Londra pe lista partidului Change UK, format recent de un grup de 11 deputați demisionați din Partidul Laburist și din Partidul Conservator, în semn de protest, mai ales față de pozițiile percepute a fi pro-Brexit ale celor două partide. Candidatul demisionar nu este la prima declarație controversată, el atacându-i până recent pe cei care susțineau un al doilea referendum privind rămânerea sau ieșirea din Uniunea Europeană, care este tocmai una dintre principalele puncte în platforma Change UK.

Citește și: Se creionează o majoritate lejeră în jurul PSD pentru codurile penale

El l-a atacat pe primarul Londrei Sadiq Khan, calificându-l drept "o glumă de om" pentru faptul că a susținut organizarea unui al doilea referendum.

Retragerea lui Sadjady a survenit la numai câteva ore după dezvăluirea de către cotidianul The Independent a postării anti-românești de pe Twitter.

Ironia soartei face ca Sadjady (care este musulman) însuși să fi demisionat din Partidul Conservator luna trecută, citând ca unul dintre motive islamofobia din partid.

Citește și: Dănuţ Pop: Tăriceanu este scăpat de dosare după modelul Ponta. SOV ar trebui să spună ce știe

Românii sunt într-adevăr pe primul loc printre cetățenii statelor membre ale UE condamnați în justiție la Londra pentru infracțiuni de natură penală în general.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.