Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un caz de pestă porcină africană a fost confirmat într-o gospodărie în comuna Muntenii de Sus, județul Vaslui

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Iaşi a confirmat, joi, un caz de pestă porcină africană la un porc domestic dintr-o gospodărie aflată pe raza comunei Muntenii de Sus.

Potrivit conducerii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui, după confirmarea diagnosticului, a fost convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor, care a aprobat un plan de măsuri specifice, potrivit Agerpres.ro.

"Facem apel la cetăţeni şi la crescătorii de porcine să anunţe de urgenţă medicul veterinar în situaţia în care apar modificări în status-ul de sănătate al porcinelor din gospodăriile proprii sau dacă apar cazuri de mortalitate în rândul porcinelor. Totodată, atragem atenţia cetăţenilor că este interzis consumul cărnii de porc fără a fi efectuat examenul trichineloscopic al acesteia. În acest scop, cetăţenii sunt rugaţi să se prezinte la medicul veterinar cu probe de carne în vederea efectuării examenului trichineloscopic. Având în vedere evoluţia alarmantă a virusului pestei porcine africane pe teritoriul judeţului Vaslui, facem un apel către primari, consiliile locale şi către cetăţeni să trateze cu maximă responsabilitate acţiunile care ţin de prevenirea răspândirii virusului şi să respecte cu stricteţe toate acţiunile impuse de autorităţile competente", au transmis reprezentanţii DSVSA Vaslui.

De asemenea, autorităţile sanitare au subliniat că orice suspiciune de boală trebuie comunicată de urgenţă medicului veterinar sau autorităţilor publice locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.