Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un caz vechi de peste 40 de ani revine în actualitate - Autorul 'masacrului de la Atocha' a fost extrădat în Spania

houstonchronicle.com
extradare catuse

Militantul de extremă dreapta Carlos Garcia Julia, unul dintre autorii atentatului contra unor avocaţi comunişti la Madrid, în 1977, cunoscut drept 'masacrul de la Atocha', a fost extrădat în Spania, informează AFP potrivit Agerpres.

Carlos Garcia Julia a fost condus de poliţie la aeroportul Garulhos din metropola Sao Paulo (sud-est) pentru a se îmbarca într-un avion de pasageri ce ar urma să ajungă vineri dimineaţă în Spania, unde trebuie să execute încă 10 ani în spatele gratiilor.

Poliţia federală braziliană a confirmat joi dimineaţă că spaniolul, a cărui vârstă este de 66 sau 67 de ani, urma să fie extrădat în cursul aceleiaşi zile.

Pe 24 ianuarie 1977, Carlos Garcia Julia şi alţi câţiva militanţi de extremă dreapta au împuşcat mortal trei avocaţi comunişti, un student la Drept şi un funcţionar.

'Masacrul de la Atocha', după numele străzii unde a avut loc atentatul, a şocat Spania post-franchistă, aflată în plină tranziţie către democraţie.

Condamnat în 1980 la 30 de ani de închisoare, Garcia Julia a fost eliberat condiţionat în 1991 şi urma să execute restul pedepsei sub supraveghere în Paraguay, dar a fugit, începând o urmărire a sa în America de Sud.

Garcia Julia a fost arestat la Sao Paulo în decembrie 2018, iar în august 2019 Curtea Supremă a Braziliei a autorizat extrădarea sa. La începutul lunii ianuarie, autorităţile braziliene au notificat Madridul în legătură cu extrădarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.