Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un celebru afacerist, patronul celui mai mare grup de petrol, a fost găsit mort

SteelGruru
petrol

Ian Taylor, omul care a făcut din casa de comerț Vitol cel mai mare comerciant de petrol din lume, a murit din cauza pneumoniei la 64 de ani, a declarat compania marți. Taylor a supraviețuit cancerului, dar și unui accident vascular cerebral anul trecut, anunță MEDIAFAX.

Taylor este cunoscut pentru că a băut cu Fidel Castro și a furnizat miliarde de dolari Kazahstanului, dar și pentru faptul că a zburat chiar și în Libia în timpul revoltei din 2011 împotriva lui Muammar Gaddafi.

Citește și: Klaus Iohannis, anunț oficial! Starea de alertă se prelungește! Se redeschid mall-urile, grădinițele private și piscinele .

În 1995, absolventul de la Universitatea Oxford a devenit director general al Vitol, care, cu aprobarea Marii Britanii, a furnizat opoziției din Benghazi combustibil în schimbul țițeiului.

În timpul mandatului lui Taylor, Vitol a mai tranzacționat și petrolul iranian în 2012, în ciuda sancțiunilor SUA.

CEO-ul Glencore, Ivan Glasenberg, a declarat că Taylor a fost „unul dintre ultimii pionieri care au contribuit la transformarea industriei de tranzacționare a petrolului”.

Taylor a devenit unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Marea Britanie, iar în 2007 a intervenit pentru a salva producătorul de țesături scoțiene Harris Tweed Hebrides.

Un susținător al partidului conservator care a respins oferta de a deveni cavaler al Imperiului Britanic venită de la fostul premier David Cameron, Taylor a fost președinte al Royal Opera House până în 2019.

Citește și: Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar. Ce a decis instanța

Și-a început cariera la Shell în 1978 și a lucrat în America de Sud și Asia de sud-est, iar în 1985 a venit la compania privată Vitol, transformând modestul dealer olandez de combustibil într-o companie de anvergură globală.

Anul trecut, firma a tranzacționat în jur de 8 milioane de barili de petrol pe zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.