Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un CELEBRU medic spulberă SPECULAȚII pe tema efectelor coronavirusului: Vor mai trece ani de zile până la un studiu corect

olga simionescu

Un celebru medic din România spulberă toate speculațiile cu privire la efectele pe care le poate avea coronavirusul. Prof. Dr. Olga Simionescu, seful clinicii Dermatologie 1, Spitalul Clinic Colentina, a explicat în emisiunea Marius Tucă Show că va mai fi nevoie de câțiva ani până când va exista un studiu credibil despre acesta, conform Mediafax.

Citește și: FOTO Diagnosticată cu coronavirus, fiica primarului Devei și-a făcut SELFIE din izoletă

„Virusul corona nu este necunoscut în rândul medicilor. El e cunoscut din 1960, se transmite de la animale, de la păsări și mamifere și a mai fost celebru în 2002 și 2012.

Însă în Wuhan apar pacienți care fac pneumonii letale și acestora li se descoperă noul tip de coronavirus, denumirea este SARS-Cov 2. Cercetătorii chinezi au făcut și primele studiu. Ca să poți publica un studiu îți trebuie câțiva ani de cercetare. Ca să poată apărea un studiu corect despre ce credem noi despre virusuri vor mai trece ceva ani. Ce vorbim acum se referă la ce știm noi în ziua de astăzi”, a declarat medicul.

În ceea ce privește noutățile pe care le avem despre COVID-19, doctorul spune că știm sigur felul în care se transmite.

„Știm ce teste trebuie făcute pentru depistarea lui, se știe cum se transmite și știm că s-au îndeplinit criteriile OMS pentru a fi declarat pandemie. Ce nu se știe e de ce unii oameni fac forme ușoare, asimptomatice și alții fac forme severe”, a explicat specialistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.