Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un celebru milionar și fiul său, puși în libertate

puscarie amnistie gratiere

Omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul său, Oprea, şi alţi trei inculpaţi arestaţi în dosarul Carpatica Asig vor fi puşi în libertate, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a admis vineri contestaţiile formulate de aceştia împotriva încheierii Tribunalului Sibiu.

Hotărârea CA Alba Iulia este definitivă.

Purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, pentru AGERPRES, că instanţa a admis contestaţiile formulate de cei cinci inculpaţi - Ilie Carabulea, Oprea Carabulea, Angela Toncescu, Liviu Stoicescu şi Gheorghe Năşărău - împotriva încheierii Tribunalului Sibiu, a desfiinţat încheierea penală atacată şi a procedat la o nouă judecată. Instanţa a respins propunerea de arestare preventivă a celor cinci inculpaţi şi a dispus punerea de îndată în libertate dacă nu sunt arestaţi în altă cauză.

Citește și: VIRAL Scrisoarea unui englez despre sistemul de învățământ românesc

În ceea ce le priveşte pe Maria Coşa şi Georgeta Crideanu, CA Alba Iulia a înlăturat măsura arestului la domiciliu dispusă de Tribunalul Sibiu.

CA Alba Iulia respins, de asemenea, contestaţia formulată de DIICOT.

Şedinţa de judecată a durat peste cinci ore, iar judecătorul a deliberat aproximativ o oră.

Citește și: Iată cum arată apartamentele în care locuiesc Victor Ponta și Daciana Sârbu / FOTO

Curtea de Apel Alba Iulia a amânat pentru vineri, la cererea avocaţilor, judecarea contestaţiile formulate, în dosarul Carpatica Asigurări, împotriva deciziei Tribunalului Sibiu prin care a fost admisă arestarea preventivă a omului de afaceri Ilie Carabulea, a fiului său, Oprea, şi a altor trei inculpaţi.

Inculpaţii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Citește și: O nouă moarte suspectă: Cum a fost ucis un fost ministru, apropiat al lui Putin

Tribunalul Sibiu a decis, sâmbătă seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri Ilie Carabulea, a fiului său, Oprea, şi a altor trei inculpaţi din dosarul Carpatica Asigurări. Faţă de inculpaţii Maria Coşa şi Georgeta Crideanu, Tribunalul Sibiu a respins propunerea formulată de către D.I.I.C.O.T cu privirea la luarea măsurii arestării preventive şi a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Ilie Carabulea, fiul său Oprea şi alte cinci persoane - Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Gheorghe Nasărău, Maria Coşa şi Georgeta Crideanu sunt inculpaţi în dosarul Carpatica Asigurări, acuzaţiile fiind constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, evaziune fiscal şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70 milioane de lei.

Citește și: Anunțul Avocatului Poporului pentru pensionarii militari

Săptămâna trecută, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, au efectuat 13 percheziţii pe raza judeţelor Sibiu, Ilfov şi a municipiului Bucureşti, atât la domiciliile suspecţilor, cât şi la sediile unei firme de asigurări.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu au fost audiate 27 de persoane.

Citește și: Patru site-uri românești au fost atacate de hackeri

Potrivit unor surse judiciare, la sfârşitul anului 2014 - începutul anului 2015, Oprea Carabulea (împuternicitul lui Ilie Carabulea), Daniel Micu, Georgeta Crideanu, Ana Popa şi Angela Toncescu au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmăreau protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asigurări şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România.

Joi, Fondul de Garantare a Asiguraţilor a preluat temporar conducerea Carpatica Asig, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Citește și: Ai văzut-o în Playboy, dar acum a fost condamnată la închisoare: Ce a putut să facă această frumusețe / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.